Kako očistiti ekran računara

Kako očistiti ekran računara bez oštećenja ili posljedica na njegov životni vijek? Ov je dio vašeg uređaja s kojim treba pažljivo rukovati, te donosimo upute kako ćete ga sigurno i jednostavno očistiti

Evo uputa kako očistiti prljav zaslon monitora za računalo, pametnog telefona, prijenosnog ili tablet računala…

Kako očistiti ekran računara

Za čišćenje računalnog zaslona bit će vam dovoljno odgovarajuće sredstvo za čišćenje i čista krpa od mikrovlakana. Što ako vam nisu pri ruci? Pa, možete napraviti vlastiti priručni alat za čišćenje koristeći izopropilni alkohol ili bijeli ocat u kombinaciji s destiliranom vodom i mekom krpom.Kako očistiti ekran računara

Naglasak je na ‘mekom’ jer ne želite oštetiti zaslon. Stoga posegnite za starom pamučnom majicom kratkih rukava, maramicom i tome slično.

Ako trebate očistiti zaslon laptopa dok ste na putu, dobro rješenje mogle bi biti posebne maramice koje služe u tu svrhu.

Kako očistiti LCD zaslon

Prije no što počnete čistiti svakako isključite vaš uređaj i ištekajte ga iz struje. Nemojte sredstvo za čišćenje špricnuti izravno na zaslon, već ga nanesite na krpu i potom se bacite na čišćenje.

Naime, koliko god pažljivi bili, špricnete li tekućinu izravno na zaslon lako se može naći u unutrašnjosti uređaja. A elektronika ne podnosi dobro kontakt s tekućinama.

Ovisno koliko je vaš zaslon prljav, moguće je kako ćete morati ponoviti postupak nekoliko puta. S krpom u ruci prijeđite po zaslonu nekoliko puta malim kružnim pokretima, izbjegavajući bespotrebni pritisak.

Krenite od gornjeg lijevog kuta na desno, i tako red za redom. Naletite li na tvrdokornu prljavštinu, ponovit postupak dok ju ne uklonite.

Po završetku čišćenja ostavite zaslon da se osuši prirodno. Nemojte koristiti nikakvo sušilo koje generira toplinu.

Kako očistiti stari CRT monitor

Stari monitori s katodnom cijevi danas su rijetkost, ali moguće je kako imate baš jednog od njih. Kako bi ih očistili trebat ćete antistatičku krpu i krpu koja ne ostavlja otpatke od prediva te tekućinu za čišćenje zaslona (može i za staklo).

Prvo upotrijebite antistatičku krpu i tekućinu za čišćenje kako bi uklonili prašinu. Potom našpricajte tom tekućinom krpu koja ne ostavlja otpatke od prediva i upotrijebite ju kako bi očistili zaslon pravocrtnim potezima. Ako se krpa osuši, ponovno ju našpricajte.

Koliko često treba čistiti tastaturu

Izvor: Tportal.hr

Najnovije

Popularno

Više savjeta