Naslovnica Vozila Auto Kako u autu naći serijski broj boje

Kako u autu naći serijski broj boje

0
39252
Kako u autu naći

Imate ogrebotinu na autu i želite ju prelakirati, ali ne znate koju boju koristiti tj. kako u autu naći serijski broj boje. Taj broj se mora nalaziti na naljepnici – stickeru gdje su ispisane sve informacije o autu.

Prvi metod bi trebao biti pronalazak broja na stikeru, ali također boju možete saznati i iz serijskog broja vašeg automobila – VIN (vechicle indetification number), kod nas poznatijeg kao “broj šasije”.

Savjeti za uštedu goriva

Kako u autu naći serijski broj boje

Metod 1 – pronađite naljepnicu – stickerKako u autu naći serijski broj boje

Još od 1980-tih godina proizvođači automobila osnovne informacije o autu pohranjuju na naljepnicu – sticker, koja se nalazi negdje unutar auta. Na njoj su uz bar code sadržani podaci o modelu, godini i državi proizvodnje, vrsti boje, te ostale informacije.

Naljepnica se može nalaziti na sljedećim mjestima:

  • sa unutrašnje strane vrata
  • na tkz. dovratniku, tj dijelu oko vrata
  • na instrument tabli
  • ispod haube ispred motora

Kako u autu naći serijski broj bojeKada ste pronašli naljepnicu, na njoj bi trebali naći serijski broj boje. Zavisno od proizvođača, broj može izgledati drugačije. Ako na naljepnici ne vidite riječi “paint” ili “color”, tražite veliko slovo “C”.

Metod 2 – Serijski broj auta

Pronađite serijski broj auta koji se sastoji od 17 znakova. Njega možete pronači na naljepnici ili prikazanog negdje drugo na automobilu. Također serijski broj morate imati i u vašoj vlasničkoj knjižici.Kako u autu naći serijski broj boje

Serijski broj sadrži sve potrebne informacije, ali da bi ste ih pročitali morate kontaktirati oficijelnog zastupnika marke automobila. Oni će vam iz serijskoj broja pročitati sve što vas zanima pa i naći serijski broj boje.

Benzin ili dizel

 

Izvor: WikiHow