Kako postaviti i koristiti alarm samo s vibracijom na Androidu

Ne žele svi da se probude uz dosadan zvuk alarma. Srećom, korisnici Androida mogu izbjeći buđenje uz neugodan zvuk postavljanjem alarma samo za vibraciju u Googleovoj aplikaciji Clock. Naučićemo vas šta tačno treba da uradite.

Kako postaviti i koristiti alarm samo s vibracijom na Androidu

Prvo provjerite je li Googleova aplikacija Sat (Clock) instalirana na vašem Android uređaju. Ako nije, preuzmite ga i instalirajte putem Google Playa.

Preuzmite: Clock

Otvorite aplikaciju Sat na svom uređaju i slijedite ove upute:

  • Idite na odjeljak Alarm u aplikaciji iz donjeg menija i dodirnite ikonu plus (+).
  • Podesite vrijeme za koje želite da se alarm aktivira, a zatim dodirnite OK.
  • Pronađite alarm koji ste postavili i dodirnite Zadano (Default) pored ikone zvona.
  • Odaberite Tiho (Silent) za Zvukovi uređaja (Device sounds).
  • Sada se vratite na prethodni meni i uvjerite se da je funkcija Vibracija (Vibrate) omogućena.

To je to! Uspješno ste postavili svoj prvi alarm samo s vibracijom na svom Android telefonu.

Kako zakazati ili ponoviti alarm samo s vibracijom

Podrazumjevano, alarm koji ste postavili bit će zakazan za danas, ali šta ako želite da se vaš alarm uključi više puta—na primjer, prema rasporedu? Pa, sve što treba da uradite je da izaberete dane u nedelji kada želite da se alarm aktivira.

Alternativno, ako želite da zakažete jednokratni alarm samo sa vibracijom za kasnije na putu, dodirnite opciju Zakaži alarm (Schedule alarm) ispod alarma samo sa vibracijom, odaberite željeni datum iz kalendara i dodirnite OK. Sada će alarm samo s vibracijom biti zakazan samo jednom za budući datum.

Na kraju, ako želite da se vaš zakazani alarm ponavlja dnevno ili sedmično nakon zakazanog datuma, ispod odabranog alarma odaberite željene dane u sedmici.

Zahvaljujući alarmima samo sa vibracijom, možete se probuditi uz vibrirajući telefon umjesto odvratno glasnog zvuka koji bi također mogao probuditi ljude koji žive u istom domaćinstvu. Takođe ne morate da brinete da će vas ljudi u prostoriji pitati zašto vam se alarm uključuje kada ga koristite samo kao podsjetnik da obavite svoje zadatke.

Najnovije

Popularno

Više savjeta