Microsoft aplikacije koje morate instalirati na Androidu ako koristite Windows PC

Microsoft je poznat po svojim raznovrsnim softverskim alatima koji omogućavaju efikasno rukovanje poslovima, organizacijom, komunikacijom i zabavom. Ako koristite Windows PC i želite maksimalno iskoristiti svoje iskustvo preko mobilnog uređaja, ovo su Microsoft aplikacije koje bi trebali razmotriti za instalaciju na svom Android telefonu.

Microsoft aplikacije koje morate instalirati na Androidu

1. Microsoft Edge

Microsoft Edge je pretraživač koji nudi sinhronizaciju sa verzijom na vašem Windows PC-u. To znači da možete lako pristupiti svojim omiljenim web stranicama, istoriji pretraživanja i lozinkama s oba uređaja. Također podržava “Continue on PC” funkcionalnost, omogućavajući vam da brzo prebacite sadržaj između uređaja.

2. Microsoft OneDrive

OneDrive je cloud servis koji omogućava pohranu i sinhronizaciju vaših datoteka između različitih uređaja. Instaliranjem OneDrive aplikacije na Android uređaju, možete pristupiti svojim dokumentima, slikama i video zapisima direktno s vašeg Windows PC-a, bez potrebe za fizičkim prenosom.

3. Microsoft Office Suite

Microsoft Office Suite uključuje Word, Excel, PowerPoint i Outlook aplikacije koje su neophodne za produktivnost. Sve aplikacije nude mogućnost sinhronizacije sa vašim Microsoft nalogom, što omogućava brzo prebacivanje između uređaja i uređivanje dokumenata na putu.

4. Microsoft Your Phone

Microsoft Your Phone aplikacija omogućava dublju integraciju između vašeg Windows PC-a i Android uređaja. Možete pristupiti porukama, slikama i obavijestima sa svog Android uređaja direktno na PC-u, olakšavajući multitasking i prebacivanje između uređaja.

5. Microsoft Launcher

Microsoft Launcher je alternativni početni ekran za vaš Android telefon. Osim što pruža personalizaciju, također omogućava brzu sinhronizaciju sa Windows PC-om. Možete pristupiti nedavnim datotekama, aktivnostima i drugim informacijama sa svog telefona.

6. Microsoft Authenticator

Za dodatni nivo sigurnosti, Microsoft Authenticator omogućava dvofaktornu autentifikaciju prilikom prijave na vaš Windows PC i druge Microsoft servise. Aplikacija generiše sigurnosne kodove na vašem Android uređaju kako biste se zaštitili od neovlaštenog pristupa.

7. Microsoft Outlook

Outlook je više od običnog e-mail klijenta. Pored e-maila, omogućava upravljanje kalendarima, zadaćama i kontaktima. Sinhronizacija sa verzijom na Windows PC-u omogućava vam da ostanete organizovani bez obzira na uređaj koji koristite.

8. Microsoft Teams

Ako koristite Microsoft Teams za komunikaciju i saradnju na poslu ili u školi, instaliranje Android aplikacije omogućava vam da ostanete povezani i produktivni čak i kada niste za računarom.

Kombinovanjem ovih Microsoft aplikacija na svom Android uređaju sa svojim Windows PC-om, možete stvoriti integrisano iskustvo koje olakšava prelazak između uređaja i povećava vašu produktivnost i organizaciju.

Windows 10 savjeti za bolje korištenje

Najnovije

Popularno

Više savjeta