Kako postaviti flash obavještenja na svom Android telefonu

Želite vizuelni indikator, a ne audio signal za svako obavještenje koje dobijete? Flash obavještenja mogu biti ono što tražite. Ovisno o vašim željama, možete podesiti svoj Android telefon da treperi ekran ili svjetlo kamere.

Kako postaviti flash obavještenja na svom Android telefonu

Iako je ovo zgodno za nekoga ko slabo čuje, jednako je korisno ako niste ljubitelj glasnih, ometajućih tonova upozorenja. Ovdje ćemo vam pokazati kako da postavite flash obavještenja na Samsung ili Pixel telefonu koji koristi Android 14 ili noviji.

Kako omogućiti Flash obavještenja na Samsung telefonu

Da biste omogućili flash obavještenja na svom Samsung telefonu, idite na Postavke > Pristupačnost > Napredne postavke > Flash obavještenje. (Settings > Accessibility > Flash notifications.)

Ovdje ćete vidjeti dvije opcije: Obavijest o blicu kamere (Camera flash) i Obavijest o blicu na ekranu (Screen flash). Prvi treperi kameru vašeg Samsung telefona, dok drugi treperi ekran. Uključite željenu opciju da počnete koristiti flash obavještenja.

Prema zadanim postavkama, flash obavijesti će biti omogućene za sve aplikacije, ali možete dodirnuti postavku flash obavijesti i odabrati za koje aplikacije želite omogućiti ova obavještenja. Dodatno, možete podesiti boju za obavještenje blica na ekranu iz istog menija.

Ubuduće, pored zvukova obavještenja, vaš telefon će vas upozoriti vizualnim znakom. Ovo je jedan od mnogih načina da svoj Samsung telefon učinite lakšim za upotrebu.

Kako omogućiti Flash obavještenja na Pixel telefonu

Pixel telefoni imaju zgodne funkcije pristupačnosti kao što su RTT pozivi, TalkBack i, kao što ste možda pretpostavili, blic obavještenja. Postavljanje flash obavijesti na Pixel telefonu je prilično slično. Sve što trebate učiniti je otići na Postavke > Pristupačnost > Flash obavijesti. (Settings > Accessibility > Flash notifications.)

Kao na Samsung telefonu, vidjećete dvije opcije: blic kamere (Camera flash) i blic ekrana (Screen flash). Odaberite željenu opciju. Podrazumevano, vaš ekran će treptati žuto kada dobijete obaveštenje, ali možete izabrati jednu od dvanaest dostupnih opcija boja.

Da pogledate primjer kako boja izgleda, dodirnite Pregled (Preview) da vidite kako ekran suptilno treperi u odabranoj boji.

 

Kako sakriti svoju lokaciju tokom poziva na WhatsApp-u

Najnovije

Popularno

Više savjeta