Kako provjeriti ko je povezan na vaš Android Hotspot

Ako se nepoznati uređaj poveže s vašim mobilnim podacima, on može potrošiti sve vaše vrijedne mobilne podatke prije nego što to i shvatite. Srećom, većina Android pametnih telefona omogućava vam da pratite ko je povezan na vašu pristupnu tačku i filtrirate nepoznate uređaje. U nastavku ćemo vam pokazati kako to učiniti.

Kako provjeriti ko je povezan na vaš Android Hotspot

Da vidite koliko je uređaja povezano na vašu mobilnu pristupnu tačku, slijedite dolje navedene korake na svom Android uređaju:

Otvorite aplikaciju Postavke (Settings) i idite na Connections > Mobile Hotspot and Tethering.
Pod pretpostavkom da je mobilna pristupna tačka već omogućena, dodirnite (ili dugo dodirnite) da biste otvorili meni postavki pristupne tačke.
U okviru Povezani uređaji (Connected devices) pronaći ćete listu uređaja povezanih na vašu pristupnu tačku.

Gore navedeni koraci objašnjavaju kako provjeriti broj uređaja povezanih na vašu pristupnu tačku na Samsung telefonu.

Ako ne znate kako pristupiti postavkama pristupne tačke na svom uređaju, dodirnite opciju Mobile Hotspot na panelu Brze postavke (Quick Settings) i držite nekoliko sekundi—to će vas odvesti tamo.

​Neki Android telefoni ne prikazuju naziv za prikaz uređaja povezanih na vašu pristupnu tačku ili se razlikuje od korisničkog imena dodijeljenog tim uređajima. Stoga ćete morati privremeno zaustaviti dijeljenu internet vezu za sve povezane uređaje kako biste filtrirali nepoznate.

Ako pronađete bilo koji nepoznati uređaj povezan na vašu pristupnu tačku, promijenite lozinku za pristupnu tačku i ona će automatski biti prekinuta. Zatim možete ponovo povezati svoje uređaje na pristupnu tačku koristeći novu lozinku.

Zaustavite nepoznate uređaje da crpe vaše mobilne podatke

Nepoznati uređaji povezani na vašu pristupnu tačku mogu iscrpiti vaše mobilne podatke i usporiti brzinu interneta za svaki drugi poznati uređaj povezan s njim. Dakle, pazite na broj uređaja povezanih na vašu pristupnu tačku i promijenite lozinku da uklonite nepoznate.

Najnovije

Popularno

Više savjeta