Najprljaviji predmeti u domu

I dok redovito pranje ruku nakon korištenja toaleta ili dodirivanja novčanica i rukohvata održava svakodnevnu higijenu, u našem okruženju postoje još prljaviji predmeti koje često zanemarujemo, a koji sadrže mnogo  opasnijih bakterija. Ovo su najprljaviji predmeti u vašem domu.

Najprljaviji predmeti u domu

Ključevi

Svako od nas ima barem jedan set ključeva koje koristimo svakodnevno. Ostavljamo ih na stol, zid, automobil, klupu i uzmemo ih u ruke nekoliko puta dnevno, a nikada ih ne pomišljamo oprati i dezinficirati. Ključevi su jedan od najprljavijih predmeta u kućama i zato ih nikada ne bi smjeli stavljati na mjesta na kojima se nalazi hrana.

Mobilni telefon

Koristite ga svakodnevno, stalno je u vašoj ruci i blizu usana, a zaslon brišemo samo kada se zaprlja masnoćom s vaših ruku ili lica. Mobitel je poznat kao savršeno mjesto za sakupljanje bakterija i drugih bakcila i stoga može biti opasan predmet za vaše zdravlje.

Kad god se sjetite, temeljito obrišite mobitel antiseptičnom vlažnom maramicom ili vatom umočenom u medicinski alkohol.

Kako napraviti maramice za čišćenje

Prekidači za svjetlo

Još jedan dio doma koji često zaboravimo oprati. Prekidači za svjetlo puni su bakterija koje prenosimo dlanovima. Prva stvar kada navečer uđemo u stan je da pritisnemo prekidač, prije nego što operemo ruke. Zbog toga je važno da prekidače obrišete antibakterijskim sredstvom.

Krpa za posuđe

Krpa je uvijek pri ruci i vrlo je praktičan način da radna površina kuhinje ostane suha i čista. Iako korisno sredstvo za čišćenje, krpa je jedno od najprljavijih mjesta u kuhinji. Samo jednom upotrebom na tkanini se zadržavaju brojne bakterije koje se prenose hranom.

Zvono na vratima

Dok pokušavate održati svoj dom besprijekornim, postoje mjesta koja ne možete kontrolisati, a jedno od njih je prekidač za zvono. Dodiruju ga poznati i nepoznati i to uvijek prije pranja ruku. Kad god se sjetite, prebrišite prekidač za zvono antibakterijskim sredstvom za čišćenje.

 

Kako redovno čišćenje doma utiče na alergiju

Najnovije

Popularno

Više savjeta