12 trikova kojima ćete uštedjeti novac u hotelima

Svako može rezervisati hotelsku sobu – ali ne može svako da uštedi dok to radi. Putujte poput genija sa ovih 12 hotelskih trikova koji će vam pomoći uštedjeti novac za  možda sljedeći boravak u hotelima u Ljubljani, od nižih cijena za noćenje do izbjegavanja dodatnih troškova za Wi-Fi.

12 trikova kojima ćete uštedjeti novac u hotelima

 1. Rezervišite direktno u hotelu

Da bi ohrabrili direktne rezervacije (i izbjegli plaćanje provizija za rezervacije preko veb-a), mnogi hoteli sada garantuju da ćete na njihovoj veb stranici pronaći najnižu moguću cijenu. Ako negdje drugo vidite nižu cijenu, nazovite hotel i vidjećete da li će vam to pomoći. Mnogi lanci ne samo da će odgovoriti na niže cijene, nego će ubaciti i dodatke poput besplatnog noćenja ili poklon kartice za buduća putovanja.

Još jedna prednost rezervacije preko sajta hotela je ta da većina lanaca dodjeljuje bodove za lojalnost putnicima koji direktno rezervišu.

Korisne aplikacije za putovanja

 1. Zaradite kilometre svakom rezervacijom hotela

Ovo je malo u suprotnosti s našim posljednjim trikom, ali sačekajte pa ćete vidjeti. Ako biste radije skupljali kilometre nego hotelske bodove, onda je za vas idealan sajt Rocketmiles. Svaka rezervacija hotela na sajtu generiše hiljade kilometara u okviru programa lojalnosti po vašem izboru. Tako da možete platiti noćenje nekoliko dolara više nego što biste platili da direktno rezervišete u hotelu, i nećete dobiti bodove za lojalnost od hotel, ali ako često putujete, skupićete kilometre i možete dobiti besplatne letove. Što bi na kraju mogla biti veća ušteda.

 1. Rana rezervacija? Iskoristite pad cijena

Ako ste se ikada pitali kada da rezervišete hotel („Hoće li cijena pasti ako pričekam još nekoliko dana?“), postoji aplikacija za to. Rezervišite uz Service i automatski ćete dobiti povrat novca svaki put kada cijena padne u periodu između rezervacije i boravka. Druga opcija je Pruvo, koji će vas upozoriti ako nakon kupovine nađe jeftiniju opciju; možete otkazati originalnu rezervaciju i napraviti novu koristeći sopstvenu uslugu rezervacija na sajtu.

 1. Kasna rezervacija? Koristite last-minute aplikaciju

Ako niste ljubitelj ranih rezervacija, možete iskoristiti ponude za smeštaj koji je ostao slobodan na dana kada stignete koristeći last-minute aplikaciju, poput Hotel Tonight ili Booking.

 1. Dani u sedmici

Hoteli u centru grada koji privlače puno poslovnih putnika možda će biti povoljniji vikendom nakon što se poslovna sedmica završi. U međuvremenu, udoban B&B koji su specijalizovani za romantične izlete tokom vikenda obično nude niže cijene tokom sedmice. U skladu sa danima u sedmici rezervišite i uštedite.

Kako lakše podnijeti duga putovanja

 1. Preprodajte sobu

Ako se vaši planovi iznenada izmjene i ostanete sa nepovratnom hotelskom rezervacijom koju ne možete da koristite, imate opcijiu da je ponovo prodate nekom drugom koristeći RoomerTravel.com. Nećete dobiti punu cijenu (svaki sajt naplaćuje naknadu, a vaša rezervacija se neće prodati ako ne ponudite popust), ali bolje je nego izgubiti sve što ste već platili.

 1. Budite lojalni da biste dobili besplatan Wi-Fi

U nekoliko lanaca, uključujući Omni i Fairmont, možete izbjeći plaćanje dnevne naknade za Wi-Fi u sobi ako se prijavite za hotelski program lojalnosti.

 1. Koristite bežični ruter da ne biste plaćali Wi-Fi na više uređaja

Plaćanje za Wi-Fi u vašem hotelu je gnjavaža; plaćanje po uređaju je još gore. Srećom, postoje razna tehnološka rješenja koja mogu riješiti ovaj problem, kao što je Wi-Fi ruter za putovanja koji ćete postaviti na jednom mjestu za sve vaše uređaje.

 1. Napravite sami doručak

Ako vaš hotel ne nudi besplatan doručak, kupite (ili ponesite od kuće) nekoliko paketa instant zobene kaše. Možete je ispeći u mikrotalasnoj pećnici ako postoji u vašem hotelu; ako ne, koristite aparat za kafu  ili čajnik za podgrejavanje vode za lak obrok.

 1. Paket parkinga za vaš boravak

Ako odsjedate u aerodromskom hotelu noć prije leta, možete ostavit svoj automobil na hotelskom parkingu za  nižu cijenu od cijene parkiranja na aerodromu. Koristite ParkSleepFly.com ili BuyReservation.com da biste pronašli pakete koji uključuju i troškove vašeg hotela i parkinga za nekoliko dana (ili nedelja).

 1. Preskočite hotelski bar

Dopada nam se ovaj savjet Lifehacker-a: „Pokupite šest paketa sa benzinske pumpe, napunite svoje sudopere u kupatilu ledom iz mašine i koristite ga kao frižider. Mnogo je jeftinije imati nekoliko piva u svojoj sobi dok gledate televiziju nego druženje u hotelskom baru. ” Ideja frižider u sudoperi može da se koristi za sve što želite da ohladite u sobi bez frižidera, od sode do bijelog vina.

 1. Perite sami svoju odjeću

Na dugom ste putu, ali ne želite da nosite tri kofera puna odjeće. (Ko ima novaca za sve one takse za prtljag?) Umjesto toga, spakujte proizvod kao što je Scrubba. Možete sami da perete odjeću umesto da platite papreno da hotel to uradi za vas ili da koristite mašine na žeton u prljavim perionicama.

Naravno, ovo je moguće kada se radi o laganim, brzo sušećim tkaninama; u nekim slučajevima možete koristiti fen za kosu da osušite odjeću.

Koji je vaš omiljeni hotelski trik?

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta