Cijene smještaja na Zlatiboru: Kako pronaći najbolju varijantu za odmor

Srbija je zemlja brda, planina i zimskog turizma. Međutim, to ne znači da planinski centri nisu popularni tokom cijele godine. Planine su posjećene i zimi i ljeti, a naročito Zlatibor.

Cijene smještaja na Zlatiboru: Kako pronaći najbolju varijantu za odmor

Srazmjerno sa cvjetanjem turizma i broja posjeta, raste i ponuda smještajnih jedinica, turističkih atrakcija i raznovrsnog sadržaja. S obzirom na to da Zlatibor nije jedina planina u Srbiji, može se reći da je konkurencija ozbiljna i nemala. Ipak, ono što ovu planinu izdvaja od ostalih jeste ponuda za svačiji džep i posebne prirodne ljepote.

Posjetioci mogu birati smještaj po svom ukusu i budžetu, a na raspolaganju su im apartmani, hoteli, vikendice, brvnare, bungalovi, vile itd. Sve smještajne jedinice su moderno opremljene i uređene tako da gostima pruže komfor i sigurnost.

Što je lokacija smještaja atraktivnija, to je i cijena viša. Ipak, s obzirom na to da je ponuda sve veća i kvalitetnija, svako može birati cjenovni rang koji je u skladu sa njegovim finansijskim mogućnostima.

Tako bungalove možete iznajmiti od 35 eura pa naviše, dok ćete privatni smještaj platiti od 25 eura u sezoni po noćenju do 40 eura i naviše.

Hotelski smeštaj na Zlatiboru

Hotelski smeštaj na ovoj planini nadaleko je čuven po kvalitetnoj usluzi, vrhunskom enterijeru i bogatom sadržaju. Hoteli na Zlatiboru mogu da odgovore na sve zahtjeve i želje gostiju, pa čak i na one koji podrazumjevaju luksuz i ekskluzivu.

Neki od najbolje ocijenjenih apartmana i hotela su: Hotel Zlatibor Mona, Hotel Grand&Sky Hotel Tornik, Centra Inn Hotel Zlatibor, Hotel Iris itd.  Što se tiče cijena, one se za dvokrevetne sobe kreću od 30 eura pa naviše.

Većina hotela nudi Wellness i Spa tretmane i posjeduje teretane, što može biti veliki plus tokom odmora.

Apartmani na Zlatiboru

Apartmani Zlatibor poznati su po povoljnijoj cijeni smještaja. Uređeni su u modernom stilu, a uspjeli su i da očuvaju autentičan planinski šarm. Ovaj tip smještaja posebno je primamljiv porodicama sa djecom, jer nudi komociju i uglavnom je na raspolaganju i upotreba kuhinje.

Ovo je ujedno i jedan od najpovoljnijih vidova smještaja na Zlatiboru. Apartmani u samom centru Zlatibora su najskuplji, pa do onih na periferiji koji u zamjenu za udaljenost nude nižu cijenu i divan pogled. Cijene apartmana na Zlatiboru okvirno se kreću od 20 eura do 50 eura po danu.

Lux apartmani Zlatibor

Skoro da nema planine koja ima više smještaja u kategoriji “lux” i “premijum” od Zlatibora. Lux apartmani na Zlatiboru vrlo su popularni u posljednje vreme, a karakteriše ih dobra lokacija, moderan enterijer i upečatljiv pogled kroz prozor. Cijene smještaja u ovoj kategoriji se kreću od 70 eura pa naviše.

Planinske kuće i brvnare

Planinske kuće i brvare pun su pogodak za sve ljubitelej prirode koji vole ruralnu okolinu. Planinske brvnare napravljene su od borovih dasaka i smještene su u mirnom dijelu planine. Idealan su smještaj za one koji su u prirodu pobjegli od gradske vreve. Cijene se kreću od 45 eura do 220 eura na dan.

Što se tiče cijene najma brvnara na Zlatiboru, ona iznosi oko 50 eura po danu. Ovdje može biti smješteno uglavnom više od pet osoba.

Kako odabrati smještaj na Zlatiboru?

Zlatibor je sigurno jedna od najatraktivnijih destinacija za aktivni odmor. Kako bi vam boravak na Zlatiboru ostao u što lepšem sećanju, a odmor ispunio svoju svrhu važno je da odaberete adekvatan smeštaj. Ovo je jedna od ključnih stvari svakog putovanja i zato vam donosimo par saveta kako odabrati idealan smeštaj na Zlatiboru:

1. Razmislite o lokaciji

Pri izboru smještaja, prvo pitanje koje se postavlja jeste lokacija. Ukoliko preferirate da budete u centru dešavanju, okruženi kafićima, restoranima, onda odaberite smještaj u samom centru Zlatibora. S druge strane, ako više uživate u mirnijem odmoru, onda odaberite neko od obližnjih naselja ili planinskih sela. Obratite pažnju i na udaljenost od glavnih atrakcija na Zlatiboru kako bi vam bilo lakše organizovati sve aktivnosti.

2. Birajte smještaj prema svojim potrebama

Uzmite u obzir svoje potrebe i druge okolnosti. Da li putujete sami, sa porodicom ili prijateljima? Koliko soba i kreveta vam je potrebno? Da li vam je bitno da smještaj ima kuhinju ili da doručak bude uključen u cijenu? Da li želite da imate pristup bazenu, teretani ili drugim aktivnostima? Odgovorite na ova pitanja prije nego što krenete u potragu za idealnim smještajem kako biste lakše pronašli onaj koji odgovara vašim potrebama.

3. Provjerite recenzije prethodnih gostiju

Čitanje recenzija prethodnih gostiju jedan je od najboljih načina da saznate više o smještaju na Zlatiboru.  Recenzije vam mogu pružiti dobar uvid u to kako smještaj izgleda u stvarnosti, kakvo je bilo iskustvo gostiju sa vlasnikom nekretnine i da li su imali nekih problema tokom boravka. Pročitajte što više recenzija kako biste dobili što realniju sliku o smeštaju.

4. Uporedite cijene

Kada pronađene potencijalni smještaj, uporedite cijene sa drugim smještajnim jedinicama u okolini. Provjerite i šta je sve uključeno u cijenu, da li su uračunate dodatne usluge kao što su doručak ili korišćenje bazena i teretane.

Kako rezervisati smještaj na Zlatiboru?

Smještaj na Zlatiboru rezerviše se lako preko pretraga na sajtu Zlatibor.org. Provjerite raspoloživost, ceijne, ocjene koje su dali prethodni gosti jednostavnim klikom na vilu, apartman ili hotel koji vam se dopada.

Najnovije

Popularno

Više savjeta