Savršene destinacije za medeni mjesec tokom jeseni i zime

Medeni mjesec često je i najljepše putovanje u životima supružnika koje se pamti do kraja života. Putovanje života najčešće se odigrava na tropskim destinacijama, uživa se u egzotičnim koktelima na plažama bijijelog peska i u plivanju tirkizno plavim morima.

Međutim, medeni mjesec tokom hladnijih dana može biti jednako lijep i idiličan kao i putovanje tokom ljeta! Nekada čak i više od toga. Jesen i zima umiju da budu izuzetno romantična, ušuškana i krajnje čarobna godišnja doba. Ako ste i vi skoro stupili u brak i riješili da spakujete kofere za medeni mjesec, sve što je potrebno su dobre ideje za destinacije za medeni mjesec tokom jeseni i zime. Zato vam upravo njih navodimo u narednim redovima.

Cirih – savršen medeni mjesec za urbane supružnike

Ukoliko supružnici uživaju u istraživanju evropskih gradova, posjećivanju muzeja i odličnoj kuhinji – u Cirihu će se provesti fantastično. Ovaj kosmopolitski švajcarski grad kombinuje urban način života sa raskošnom prirodom kao svojim velikim adutom.

Grad odiše životom tokom cijelog dana i noći.

U tome mu pomaže bezbroj događaja koji se u njemu organizuju, najrazličitiji muzeji kojima grad obiluje i ugostiteljski objekti koji nude proizvode i usluge koje se rijetko gdje mogu sresti na ovako zavidnom nivou.

Cirih je prelijep i romantičan. Jedan je od gradova sa najvišim životnim standardom u svijetu. Avionske karte Beograd Cirih možete pronaći po izvanrednoj cijeni, a zatim u njemu provesti nezaboravan jesenji ili zimski medeni mjesec (priča se da je ovaj grad u to doba godine najčarobniji!).

Pariz je uvijek dobra ideja

Kako je divna Odri Hepbern lijepo primjetila – “Pariz je uvijek dobra ideja!

Bila je potpuno u pravu.

Pariz je jednako božanstven, potpuno prelijep i fascinantan preko ljeta, zime, jeseni ili s proljeća. Pariz uvijek odiše posebnim šarmom, a važi za grad ljubavi i jedan od najromantičnijih gradova Evrope. U prilog tome samo ide činjenica da je čuveni francuski poljubac dobio ime po zemlji čija je Pariz prijestonica.

Treba li onda uopšte navoditi dalje razloge zašto je Pariz za medeni mjesec tokom jeseni i zime odlična ideja?

Sankt Peterburg – magična destinacija za zimski medeni mjesec

U potrazi ste za destinacijom kojoj se preko zime možete dati adut “magična”?

Sankt Peterburg je definitivno jedna od njih!

Zovu ga “sjevernom Venecijom”, ali i jednim od najljepših gradova na svijetu. Nalazi se na ušću rijeke Neve u Baltičko more, a tokom dva vijeka (od 18. do 20.) bio je prijestonica raskošnog ruskog carstva.

Obiluje znamenitostima, među kojima je muzej Ermitaž najpoznatiji. Zimski dvorac zelene boje potpuno je fascinantan i jedno je od mjesta u kome su smješteni eksponati muzeja.

Tvrđava Petra i Pavla i katerdrala Svetog Isaka samo su neke od brojnih znamenitosti ovog ruskog grada, za koje se smatra da se najljepše slažu uz snježne zime i da potpuno čarobno izgledaju pod zimskim pokrivačem.

Sem obilaska romantičnih znamenitosti, svježe pečeni supružnici mogu uživati u čuvenim ruskim predstavama i operama. Također može se uživati i u najboljem kavijaru, divnim čajevima i hotelima zavidnog luksuza.

Hurgada – ljetnji medeni mjesec tokom zime

Sigurno ste puno puta čuli za ljetovanje u Egiptu, a možda već i bili na jednom. Ređe se ljudi sa naših prostora upućuju na ovu destinaciju tokom jesenjih i zimskih mjeseci. No, mislimo da u tome griješe, jer najprijatnija temperatura u Hurgadi upravo je tada (od 15 u najhladnijim zimskim do 30°C u jesenjim mjesecima). Ukoliko se tokom jeseni uputite na ovu destinaciju za medeni mjesec, moći ćete da uživate i u čarima predivnog Crvenog mora.

Ipak, čak i ukoliko u tome ne uspijete, ne brinite – ovdje i dalje možete provesti savršen medeni mjesec za pamćenje! Prije svega, hoteli u Egiptu često su izuzetno luksuzni, a all inclusive politika koju zastupaju tu je da vas razmazi kao niko do sada.

Sem toga, ima li prijatnije temperature i boljeg vremena za upoznavanje sa čuvenim piramidama u Gizi, Sfingom, Dolinom kraljeva i fascinantnim eksponatima iz egipatskih muzeja? Naravno, radi ovoga ćete morati da se uputite na izlet van Hurgade i divnog hotela u koji ste smješteni, ali vjerujte da je vrijedno svakog trenutka. Provešćete nezaboravan medeni mjesec na sjeveru Afrike!

Bali – daleka destinacija za supružnike koji vole egzotiku

Ne možemo da završimo listu destinacija za medeni mjesec tokom jeseni i zime, a da ne spomenemo barem jednu egzotičnu, daleku destinaciju. Ovoga puta, odabrali smo Bali.

Bali je smješten u Indoneziji i najbolje ćemo ga opisati jednom rječju – egzotičan. Bujno zelenilo, tipična arhitektura koja za naše turiste predstavlja nešto sasvim drugačije i plaže koje izgledaju kao sa najljepše ljetnje razglednice, uz hranu kakvu još niste imali prilike da probate – samo su neki od aduta ove destinacije.

Bali pruža hedonistička zadovoljstva svim čulima! Najbolje vrijeme za posjetu ove egzotične destinacije upravo su jesen i zima. Tada su temperature najprijatnije. Na Baliju ćete se za medeni mjesec provesti egzotično i nezaboravno!

Naravno, postoji još puno primamljivih dalekih odredišta i egzotičnih destinacija koje su savršene za medeni mjesec, a mi smo u ovom tekstu naveli samo neke od najboljih. Koju god od ovih destinacija da izaberete, sigurni smo da ćete se provesti sjajno. Za početka, dovoljno će biti da na medeni mjesec pođete raspoloženi, bezbrižni i spremni za avanture – kakvi obično novopečeni supružnici i jesu. I ne brinite, uz pomoć naših savjeta za duga putovanja, put do bilo koje destinacije, koliko god da je daleka, biće vam prijatniji.

Najnovije

Popularno

Više savjeta