Korisne aplikacije za putovanja

Nekada nije dovoljna kombinacija AirBnB-a i Google Maps aplikacije za organizovanje putovanja. Postoji čitav niz korisnih aplikacija koje mogu pomoći da putovanje bude ugodnije, sigurnije i zanimljivije. Donosimo neke korisne aplikacije za putovanja čijom upotrebom sigurno možete olakšati sebi život

Korisne aplikacije za putovanja

Hostelworld

Izaberite i rezervišite hostel u okviru 35000 različitih smještaja u 180 zemalja svijeta. Ova aplikacije je za milenijale i druge finansijski odgovorne putnike koji traže avanturu i jedinstveno putno iskustvo.

Kayak

Odlična aplikacija sa kojom možete upoređivati puno stranica za putovanja kako bi pronašli najjeftinije ili najoptimalnije putovanje.

AirBnB

Ovo je jedna od najpoznatijih platformi koja će vam pomoći da nađete smještaj bilo gdje u svijetu. Osnovan 2008. godine i predstavlja zajednicu koja nudi end-to-end putovanja uključujući mjesto gdje odsjedate, uvezivanje sa domaćinima i šta raditi jednom kada stignete na destinaciju.

SkyScanner

Ova aplikacija otkriva najbolje cijene za letove i sadrži objektivan pretraživač koji skenira mrežu tražeći letove, hotele i ponude za iznajmljivanje automobila.

AroundMe

AroundMe dopušta korisnicima da brzo nađu restorane, barove, hotele, bioskope, parkinge, benzinske pumpe ili bankomate.

TripAdvisor

Vjerovatno najpoznatija platforma kada su putovanja u pitanju. Pruža putnicima znanje koje im pomaže da odluče gdje će odsjesti, kako letjeti, šta raditi i gdje jesti.

XE

Nije lako privići se na novi valutni kurs dok ste u drugoj zemlji i zbog toga je ova aplikacija korisna stvar za računanje budžeta.

WiFi Finder

Ova aplikacija sadrži offline opciju koja omogućava da skinete mjesta na koja putujete tako da možete locirati WiFi gdje god da ste.

MapsWithMe

Ova aplikacija nudi karte za većinu gradova i mjesta. Kao i druge slične aplikacije, trude se da pokriju sve, od banaka i bankomata, stadiona i kazina, hotela, različitih atrakcija do javnog prevoza hrane i dućana. Sve mape koje preuzmete možete korisititi bez internet konekcije.

Triposo

Aplikacija je dizajnirana na način da njeni algoritmi vade podatke iz miliona stranica i recenzija, te dostavlja jednistvene preporuke za preko 50 hiljada destinacija širom svijeta. Radi u offline modu.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta