Razlozi zbog kojih se mobitel sporo puni

Sasvim je normalno da se baterije na današnjim telefonima prazne mnogo brže nego što je to bio slučaj u prošlosti. Ako ste primijetili da se mobitel sporo puni, onda je to potpuno nova vrsta problema, a neka od ovih stvari bi mogla da bude razlog.

Razlozi zbog kojih se mobitel sporo puni

Loš kabal za punjenje

Ako vam se telefon puni sporo, prvi korak koji bi trebalo da preduzmete jeste da provjerite USB kabal. Sasvim je normalno da on u nekom trenutku prestane da radi kako treba.

Imate slab izvor energije

Ako koristite PC da punite vaš telefon, onda će se on puniti veoma sporo. Čak i sa USB 3.0 standardom, možete da dobijete 0.9A. Isti je slučaj i sa bežičnim punjenjem. Standardna utičnica najbolji izbor ako želite da napunite telefon kako treba.

Loš adapter

Nisu svi adapteri isti, a proizvođači savjetuju da uvijek koristite onaj koji je došao uz vaš telefon.

Baterija kao problem

Baterija se može slabije puniti i zbog starosti i iskorištenosti. Danas gotovo svi telefoni dolaze sa baterijom koja ne može lako da se zamijeni. Ako sumnjate da je baš baterija problem, najbolje je da odnesete telefon u ovlašteni servis.

Aplikacije koje puno troše bateriju

Vi ste problem

Ako dok punite telefon ne možete a da ga ne koristite, igrate igrice ili surfate internetom, onda ste vi problem. Mnoge aplikacije mogu da troše bateriju istom brzinom koja se ona puni.

USB port korodirao

Ovo je moguće, pogotovo ljeti zbog znoja i vlažnosti. Korozija je posebno nezgodan problem jer stvara prekrivač hardvera za konekciju i tako spriječava da se baterija normalno napuni.

USB port oštećen

Ako je USB port oštećen ili iskrivljen, jedino rješenje jeste da telefon odnesete u servis.

Instagram eKako

Najnovije

Popularno

Više savjeta