Aplikacije koje puno troše bateriju

Postoje aplikacije koje puno troše bateriju telefona te je potrebno obratiti pažnju na iste. Donosimo pregled tih aplikacija i par savjeta kako smanjiti potrošnju a koristiti te aplikacije.

Aplikacije koje puno troše bateriju

Snapchat

Nema tog istraživanja koje ovu aplikaciju nije proglasilo najgorom po pitanju životnog vijeka baterije, barem kad su u pitanju one za komuniciranje na društvenim mrežama. Snapchat je četvrti na Avastovoj listi i drugi na AVG-ovom popisu
Savjet: Omogućite opciju Travel Mode koja spriječava Snapchat da unaprijed učitava slike i videozapise. Ovu opciju pronaći ćete u postavkama aplikacije. Također biste trebali onemogućiti praćenje lokacije.

Tinder

Ova aplikacija stalno traži ljude koji se nalaze oko vas, ali zato stalno prati vašu lokaciju i osvježava podatke.
Savjet: Pređite s ‘uvijek aktivnog’ korisnika u pasivniji mod. Isključite osvježavanje pozadine aplikacije. Možda ćete također poželjeti onemogućiti sve obavijesti dok ste na njemu. Ova kombinacija produžuje vijek baterije, tvrde korisnici.

News Apps

Aplikacije koje donose vijeti trebale bi se stalno ažurirati, zar ne? Aplikacije za BBC News, NYTimes, NDTV, CNN i mnoge druge konstantno se osvježavaju u pozadini, uvijek na račun životnog vijeka baterije.
Savjet: Izbrišite aplikacije! Deinstalirajte sve aplikacije za vijesti koje imate. One ionako ne nude ništa znatno više od onoga što možete pročitati na njihovim stranicama.

Microsoft Outlook

Outlook je gladan energije pa je uvršten na deseto mjesto Avastove liste najvećih potrošača baterija za pametne telefone.
Savjet: Aplikacije elektronske pošte bile bi beskorisne da se osvježavaju u pozadini. Osvježavanje uvijek možete isključiti ali radije se prebacite na neku drugu, manje gladnu aplikaciju.

Facebook i Messenger

Najveća društvena mreža na svijetu također je jedna od najvećih potrošača baterije. Facebook i Messenger se uvijek nađu pri vrhu svih testiranja velikih potrošača baterija.
Savjet: Uklonite aplikaciju i umjesto nje instalirajte Facebook Lite i Messenger Lite. Obje aplikacije koriste manje podataka, resursa i troše manje baterije. Propustit ćete nekoliko funkcija, poput videopoziva.

Amazon Shopping

Amazon ima mnogo akcija i ponuda, ali aplikacija nije dobro optimizirana za Android, pokazalo je to i istraživanje Android Pita. Problem nastaje zbog toga što aplikacija neprestano pinga poslužitelje u pozadini kako biste dobili najnovije ponude.
Savjet: Aplikacija se nebitno razlikuje od Amazonove internetske stranice. Deinstalirajte aplikaciju i kupujte iz preko stranice.

YouTube, Netflix i ostale aplikacije za streaming

Onaj ko voli gledati spotove i filmove, mora biti spreman na to da će brzo ostati bez baterije. Takav rad koristi ili Wi-Fi ili podatkovnu mrežu, a uslučaju prenosa videozapisa zaslon ostaje stalno uključen.
Savjet: Preostaju vam tek mali trikovi s kojima se možete nadati kakvom takvom produžetku trajanja vijeka baterije. Na primjer, ručno podesite svjetlinu zaslona na najnižu razinu za ugodno gledanje pri prijenosu videozapisa ili koristite žičane slušalice umjesto Bluetootha.

Najnovije

Popularno

Više savjeta