Kako uljepšati video na telefonu

Kako uljepšati video na telefonu uz pomoć aplikacije i kako možete da montirate video klipove na vašem telefonu.

Uređivanje fotografija na telefonu je sasvim normala stvar, a aplikacije koje su namijenje za to su preplavile Google Play i App Store prodavnice. Kada je u pitanju montaža video klipova na telefonima, tu je već drugačji scenario. Nije da ne postoje aplikacije za montiranje video klipova na marketima, ali nisu tako česte.

Kako uljepšati video na telefonu

Većina aplikacija za video montažu su freemium ili se plaćaju. Freemium aplikacie su baš dosta prisutne, međutim one nisu baš najbolje, a što je najgore, za svaki napredniji efekat ili funkciju mora da se plati licenca. Sve ovo vam govorimo u namjeri da istaknemo to zbog čega je aplikacija o kojoj ćemo sada govoriti jako dobra.

Dakle, WeVideo je jedna moćna platforma koja u okviru svoje usluge sadži tri paketa: besplatan, premium i pro.  Besplatan naravno podrazumijeva pojedine limite, dok se premium od pro paketa razlikuje samo za jednu funkciju.

Šta ustvari to znači u praksi? Obzirom da je WeVideo dostupan preko web-a, za iOS i za Android operativne sisteme, klasičnim korisnicima je besplatan paket sasvim dovoljan. Vi ste u mogućnosti da koristite gotovo sve alatke, potpuno sve filtere i efekte i da na oblaku nakačite čak 10GB video materijala. Super je to što niste uslovljeni da čuvate samo na oblaku ili da uređujete video klipove koji moraju biti vremenski ograničeni. Po našem iskustvu, jedina stavka na koju ste “ucijenjeni” je reklamna animacija koja ide na kraju videa. To ne smeta većini, sve dok korisnici WeVideo aplikacije imaju odriješene ruke da koriste sve alatke i efekte. Takođe, moramo da pohvalimo i to da se po završetku uređivanja video klipa, on može direktno nakačiti na YouTube, što je kod drugih aplikacija jedna od funkcija koje se plaćaju.

Kao što smo spomenuli, WeVideo možete preuzeti na svoj iOS ili Android uređaj sa priloženih linkova:

WeVideo – Android

WeVideo – iOS

Kako koristiti WeVideo

Prvo što treba da uradite je da se prijavite na WeVideo. To možete obaviti pomoću svog Facebook i Google+ naloga ili direktnom registracijom na WeVideo pomoću svog ličnog email-a. Kada sa tim završite bićete prebačeni na početnu stranicu preko koje primenjujete video zapis koji želite da montirate, kao i audio zapise, efekte, fotografije i naslov. Video zapise i fotografije možete dodatno uređivati dodirom na malu olovčicu koja je pozicionirana u ćošku sadržaja koji uređujete. Dodirom na olovčicu moći ćete da skraćujete video i isečeta ga po svojoj volji, da pojačate ili smanjite ton video sadržaja i da dodate tekst koji će se pojaviti tamo gde vi odredite.

Kada završite uređivanje video zapisa po svojoj želji, dodirom na “Publish” ikonicu (mala bela strelica okrenuta na gore) započinjete proces finaliziranja vašeg rada. Tu imate opcije za deljenje na YouTube, Facebook, da sačuvate video na telefon i da dodelite naziv vašem radu.

Besplatni programi za video montažu

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta