Besplatni programi za video montažu

Troškovi profesionalne produkcije jesu visokii, ali vi prilikom njihovog angažmana ne kupujete samo video, već plaćate za njihovo vrijeme, stručnost, opremu i ideju. Ukoliko se ipak odlučite uhvatiti u koštac s vlastiti produciranjem, internet nudi i nekoliko besplatnih opcija koje će vam olakšati posao.

Besplatni programi za video montažu

FILMORA VIDEO EDITOR

Ovaj program je predstavljen kao najbolji alat za amatere, njegove „drag & drop“ funkcije stvarno su jednostavne za korištenje. Za početak možete odabrati između jednostavnog moda rada ili onog sa svim opcijama. Zanimljiv za korištenje i prilično zabavan, ali dodaje watermark na vaše finalne proizvode, osim ako se ne odlučite za plaćenu verziju.

LIGHTWORKS

Postoji besplatna i plaćena verzija, a limitirani ste na rezoluciju od 720p. Ovdje nema već spremnih templatea koje možete koristiti, ali zato pruža mnogo po pitanju profesionalnog dojma i preciznog montiranja. Ovaj je alat više usmjeren na profesionalno korištenje.

BLENDER

Ovaj program podržava naprednu animaciju, kao i mnogo traka za rad, zato ga koriste i mnogi profesionalci. Možda je malo kompleksan za apsolutne početnike, no zato daje širinu opcija koje možete iskoristiti jednom kada savladate osnove.

DAVINCI RESLOVE LITE

Ovaj alat koriste mnogi kada je riječ o korekciji boje. Profesionalci ga često ističu kao jednog od najboljih besplatnih programa za montažu, a iako je potrebno malo više vremena za svladati ga, definitivno se isplati.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta