Kako isključiti brzo punjenje na Samsung telefonima

Brzo punjenje je jedna od najkorisnijih opcija za pametne telefone. Baterije možda nisu moćne dovoljno da traju danima, ali ih ako ništa drugo, makar možemo brzo napuniti te za pola sata punjenja dobijamo i pola dana baterije.

Ako vam nije potrebno da bateriju napunite za pola sata, možda bi trebalo da razmislite o deaktiviranju brzog punjenja.

Brzo punjenje baterije telefonaBrzo punjenje baterije telefona

Svi smo svjedoci ogromnog problema koji je Samsung imao sa svojim fantastičnim Galaxy Note 7 telefonom. Taj telefon je imao ogromnu manu, a to je zapaljiva baterija. Ranije, Samsung nikada nije imao problema sa tim i svi telefoni odlično funkcionišu, ali Note 7 je svakako dobar primjer da tehnologija brzog punjnja baterije ipak nije u cjelosti sigurna i razvijena.

Pregrijavanje telefona tj. baterije pri punjenju je jedan od najosnovnijih razloga zbog čega bi neko uopšte želio isključiti ovu opciju. Ipak, to nije jedini razlog. Mnogi korisnici su se na raznim forumima požalili na čudne zvukove bežičnog punjača kada se telefon puni. Nije baš prijatno slušati te zvukove u toku noći, kada ostavite telefon da se puni i legnete da spavate.

Kako isključiti brzo punjenje na Samsung telefonima

1 Pristupite podešavanjima svog Samsung uređaja.

 

2 Na listi pronađite i dodirnite na “Baterija” (eng. battery) kategoriju.

 

3 U okviru “Baterija” kategorije treba da pronađete dva prekidača. Jedan je za deaktiviranje brzo bežično punjenje, a dugi za brzo žičano punjenje. Dodirom na njih ćete naravno isključiti brzo punjenje i tako se rešiti pregrejavanja i buke.

4 Restartajte telefon

 

 

Povezani članci:

Kako testirati bateriju telefona

Kako oporaviti bateriju na Android telefonu

Punjenje baterije pametnih telefona – 5 glavnih mitova

Bezično punjenje telefona, sve prednosti i mane

 

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta