Najbolje usluge igranja u oblaku: GeForce Now vs. Xbox Cloud Gaming

Igranje video igara je postalo popularnije nego ikad prije, a usluge igranja u oblaku su postale sve više tražene. U ovom članku, istražit ćemo dvije popularne usluge igranja u oblaku, GeForce Now i Xbox Cloud Gaming, i analizirati njihove prednosti i karakteristike, kao i pogledati druge relevantne usluge na tržištu.

Najbolje usluge igranja u oblaku: GeForce Now vs. Xbox Cloud Gaming

  1. GeForce Now:

GeForce Now je usluga  koju pruža NVIDIA, poznata po svojim grafičkim karticama. Ova usluga omogućava korisnicima da strimaju svoje omiljene igre na različitim uređajima, uključujući računare, pametne telefone i tablete. Prednosti GeForce Now usluge uključuju visokokvalitetno renderovanje grafike i nisku latenciju, što omogućava glatko iskustvo igranja čak i na slabijim uređajima. Također, GeForce Now podržava veliki broj popularnih igara i omogućava korisnicima da igraju svoje već kupljene igre sa drugih platformi kao što su Steam i Epic Games Store.

  1. Xbox Cloud Gaming:

Xbox Cloud Gaming, ranije poznat kao xCloud, je usluga igranja u oblaku koju pruža Microsoft. Ova usluga omogućava pretplatnicima Xbox Game Pass Ultimate da strimaju veliki broj igara iz biblioteke Xbox na različitim uređajima. Xbox Cloud Gaming se ističe po tome što je veoma dobro integrisan sa ekosistemom Xbox konzola i Windows računara. Pretplatnici mogu pristupiti igrama iz biblioteke Xbox Game Pass Ultimate i nastaviti igranje tamo gdje su stali na bilo kojem kompatibilnom uređaju. Xbox Cloud Gaming također podržava visokokvalitetno igranje i nudi mogućnost igranja igara na različitim kontrolerima ili putem touch screena na mobilnim uređajima.

Ostale relevantne usluge:

Pored GeForce Now i Xbox Cloud Gaming, postoje i druge značajne opcije koje vrijedi spomenuti:

  • Amazon Luna: Amazon Luna je usluga igranja u oblaku koju pruža Amazon. Ova usluga nudi širok izbor igara iz različitih žanrova i podržava igranje na različitim uređajima.
  • PlayStation Now: PlayStation Now je usluga igranja u oblaku koju pruža Sony za svoje PlayStation konzole i računare. Ova usluga omogućava strimovanje velikog broja PlayStation igara i podržava igranje na različitim uređajima.

U zaključku, usluge igranja u oblaku su sve popularnije među igračima širom svijeta. GeForce Now i Xbox Cloud Gaming su među vodećim uslugama na tržištu, nudeći visokokvalitetno iskustvo igranja na različitim uređajima. Ipak, važno je uzeti u obzir individualne potrebe i preferencije prilikom odabira usluge igranja u oblaku koja najbolje odgovara vašim željama.

Kako igrice pozitivno djeluju na djecu

Najnovije

Popularno

Više savjeta