Mobilne igrice za dva igrača koje možete igrati bilo gdje

Da li vam je dosadno u kancelariji? Ili možda pokušavate provesti vrijeme opuštajući se na odmoru? Gdje god da ste i šta god da radite, mobilne igrice za dva igrača su jedan od najboljih načina da utrošite svoje slobodno vrijeme.

Dakle, imajući to na umu, evo najboljih mobilnih igara za dva igrača koje možete igrati na istom uređaju, odvojenim telefonima ili putem interneta…

Mobilne igrice za dva igrača koje možete igrati bilo gdje

Igre za dva igrača za igranje na istom uređaju

Ako ne želite da brinete o logiranju na mreži ili uspostavljanju Bluetooth ili lokalne veze, ove mobilne igre 1 na 1 za dva igrača omogućit će vam da igrate s nekim na istom uređaju…

Dots and Boxes

Žanr: Strategija

Dots and Boxes pretvara tradicionalnu igru ​​olovkom i papirom iz djetinjstva u zgodan način da ubijete vrijeme svojim telefonom. Uz lokalni multiplayer, dvije osobe mogu igrati igru ​​koristeći isti Android ili iOS uređaj.

Ova vanmrežna funkcionalnost čini je korisnom kada nemate pristup Wi-Fi. To je jednostavna, ali konkurentna i zarazna igra.

Preuzmi Android | iOS

Crossy Road

Žanr: Arkada

Crossy Road je inspirisan klasičnom retro igricom Frogger, pružajući istu frustrirajuću i zaraznu igru ​​sa zabavnom estetikom blokova. Režim za dva igrača vam omogućava da igrate na istom uređaju koristeći format podijeljenog ekrana.

Možete se istovremeno takmičiti i sabotirati svog protivnika. Igra takođe radi sa Android TV-om, što vam omogućava da igrate na većem ekranu.

Preuzmi Android | iOS

Glow Hockey 2

Žanr: Arkada

Još jedan klasik iz stvarnog svijeta pretvoren u zabavnu mobilnu igru ​​je Glow Hockey 2, koja donosi zračni hokej na vaš telefon. Dok ekran pametnog telefona ili tableta čini fizičku skalu igre mnogo manjom, konkurentski ulozi su isti, što ga čini odličnom igrom za dva igrača.

Igra je jednostavna, a opet nevjerovatno zabavna. Koristite prst da vodite svog napadača. Zatim pokušajte ubaciti pak u protivnički gol dok istovremeno branite svoj gol.

Preuzmi Android | iOS

Igre za dva igrača za igranje online

Ako želite da se povežete na daljinu putem igre na mreži, postoji niz igara za dva igrača koje možete isprobati na svom pametnom telefonu za Android i iPhone. Neki od njih nude konkurentan 1v1 format igre, dok su drugi kooperativni.

Bowmasters

Žanr: Akcija/Borba

Bowmasters kombinuje fiziku, šarmantan umjetnički stil i nasilje iz crtića kako bi stvorio igru ​​koja je mnogo zabavna. Cilj je eliminirati protivnika tako što će ga udariti oružjem.

Izračunavanje putanje vašeg oružja je pola zabave. U međuvremenu, druga polovina spušta metu i čeka.

Prije nego što otključate PvP modove igre, morat ćete završiti tutorijal i nekoliko mečeva. Nakon toga, dva igrača se mogu takmičiti na istom uređaju ili online.

Preuzmi Android | iOS

Words With Friends 2

Žanr: Riječi

Nakon uspjeha koji je bila igra Words With Friends inspirisana Scrabbleom, Zynga je lansirala Words With Friends 2 — ažuriranu verziju. Android igre za dva igrača koje oponašaju klasične društvene igre su  popularne i ova se ne razlikuje.

Možete igrati online ili sa nasumičnim protivnicima ili prijateljima. Još jedna prednost igre je da ako ste prekinuti, možete nastaviti svoje igranje kasnije.

Preuzmi  Android | iOS

Clash Royale

Žanr: Karte/strategija

Clash Royale dolazi od kreatora Clash of Clans. Protivnici izvlače napadače i branioce iz svog špila karata, sa ciljem da unište konkurentske kule prije nego što se uništi vaša.

Morat ćete završiti tutorijal prije nego što možete igrati protiv prijatelja. Kada otključate ovaj način rada, jednostavno trebate dodati svog prijatelja i započeti igru.

Preuzmi  Android | iOS

Uno

Žanr: Karte

Dok igranje u Uno mobilnoj igri obično broji četiri igrača, postoji 2 na 2 način rada koji vam omogućava da se udružite s prijateljem da igrate protiv protivnika.

Morate otključati ovaj način tako da prvo završite javni meč. Ali kada to učinite, možete pozvati prijatelje da se udruže s vama u borbi protiv drugih.

Preuzmi Android | iOS

Golf Battle

Žanr: Sport

Golf Battle vam omogućava da igrate utakmice 1 na 1 na mreži sa svojim prijateljima na pametnom telefonu, ali možete održavati mečeve sa najviše šest osoba. Kvaka je u tome što se morate povezati putem Facebooka.

Međutim, igra ima mnogo toga – pruža obilje ležerne zabave uz kratke izazove i mečeve. Također ne zahtijeva previše koncentracije. Ako vaši prijatelji nisu dostupni, možete se pridružiti i javnim mečevina.

Preuzmi Android | iOS

Sea Battle 2

Žanr: Strategija

Sea Battle 2 je igra inspirisana Battleshipom sa zanimljivom estetikom olovke i papira. Možete igrati sa prijateljem na istom uređaju – povezivanjem putem Bluetooth-a, slanjem pozivnice za igru ​​ili pridruživanjem na mreži.

Pošto je tajnost glavni element igranja, bolje je ne igrati igru ​​na istom ekranu—ali opcija postoji.

Preuzmi Android | iOS

Najnovije

Popularno

Više savjeta