22 brze web igre za online igranje kad vam je dosadno

Ako vam je dosadno ili imate viška vremena, možda dok ste na poslu ili na času, igre za online igranje su savršen način da se zabavite. Da bismo vam olakšali dosadu, sastavili smo listu najboljih brzih web igara koje možete igrati online.

22 brze web igre za online igranje kad vam je dosadno

Ove zarazne igre su male i ne zahtijevaju nikakvu obavezu ili registraciju. Iako su tako zabavne da nećete htjeti prestati, lagane su dovoljno da se možete prebaciti na nešto drugo u trenutku ako je potrebno.

 1. QWOP  je legendarna web igra. Cilj je jednostavan: uspješno pretrčati 100 metara. Međutim, to je sve samo ne jednostavno, jer morate ručno kontrolisati butine i listove trkača. Nemojte se iznenaditi ako vam treba neko vrijeme da izađete s početne linije, ali ćete se barem dobro nasmijati igrajući je.
 2. Entanglement  je savršena igra za igranje kad ste pod stresom, čak i ako ne volite puzzle igre. Cilj je stvoriti najduži put kroz nasumično generisane pločice koje okrećete i postavljate. Tu je i umirujuća pozadinska muzika.
 3. Gridland  je igra povezivanja triju sa twistom. Ima dvije faze: dan (gdje povezujete i sakupljate resurse za izgradnju svojeg sela) i noć (gdje se borite protiv napadajućih čudovišta). Vrijeme prolazi samo kada napravite potez, pa potiče pametno planiranje. Izuzetno je pametna, ali što je još važnije, tonu je zabave.
 4. Cookie Clicker Koncept Cookie Clicker-a je tako banaalan da ga stvarno možete razumjeti tek kad počnete igrati. Krajnji cilj je proizvesti što više kolačića. To radite tako što klikćete na kolačić. To je to. Zatim možete zamijeniti kolačiće u prodavnici za kupovinu power-upova kako biste automatizovali zadatke, kao što je ojačani kursor ili baka.
 5. Threes  je popularna mobilna igra koja je pretvorena u web igru. Pomjerate brojne pločice na mreži četiri puta četiri kako biste ih kombinovali u višekratne brojeve od tri. Cilj je ostvariti najveći rezultat stapajući i postižući retke pločice. Iako se čini jednostavnim u konceptu, zadovoljavajuće je teško održati igre duže od nekoliko minuta dok ne ostanu bez poteza.
 6. The Wiki Game  je riznica zanimljivih informacija. The Wiki Game koristi besplatnu online enciklopediju tako što vas izaziva da putujete s jedne Wikipedia stranice na drugu koristeći linkove na stranici. Također vas vremenski ograničava na osnovu toga koliko je izazov lak.

  Na primjer, prelazak s početne stranice “Pacifički rat” na krajnju stranicu “More” relativno je lak. S druge strane, prelazak s “Električne stolice” na “HTML” je malo komplikovaniji.

 7. Line Rider  je stigao 2006. i postao senzacija; čak je završio na Nintendo DS i Wii konzolama. Međutim, ne trebate te konzole jer ga možete igrati direktno u pregledniku. Koristite kursor da crtate linije, po kojima mala figura zatim vozi. Budite kreativni tako da crtate petlje, rampe i sulude skokove.
 8. Pac-Man Kao jedna od najprepoznatljivijih igara ikada napravljenih, Pac-Man gotovo da ne treba predstavljanja. Ova arkadna klasika je dostupna besplatno za igranje u vašem pregledniku. Kontrolišite malog žutog gutljaja, jedite sve tačkice i izbjegavajte dosadne duhove.
 9. Quick, Draw!  nije samo igra, već i način treniranja neuronske mreže. Predstavlja vam riječ i zatim vam daje kratko vrijeme da je nacrtate. Dok crtate, sistem pokušava pogoditi o čemu se radi na osnovu mašinskog učenja. Vaš crtež se koristi kako bi se pomoglo treniranju mašine u budućnosti.
 10. Frogger je klasična arkadna igra iz 1980-ih. Ima mnogo nastavaka i klonova kroz godine, ali original i dalje nosi puno šarma. Ova web igra je rekreacija originala. Ako nikada niste igrali Frogger, morate to ispraviti.
 11. Color Pipes  ima mnogo nivoa koji će vas zabaviti mnogo puta. U igri morate upariti boje tako što ćete crtati linije između njih. Također morate pokriti čitavu tablu. Jedini problem je ako se linije preklapaju, potez postaje nevažeći. Jednostavno, ali zarazno.
 12. Slime Volleyball  je stara online igra, ali se održava tokom vremena. Možete igrati protiv računara ili prijatelja. Kontrolišete malu kuglu – ili sluz – dok udarate lopticu naprijed i nazad preko mreže. Ako loptica dotakne tlo na vašoj strani, bod ide protivniku. Sluz serija se proširila na druge sportove, ali odbojka ostaje najbolja.
 13. Wordle  je besplatna dnevna igra pogađanja riječi koja vas izaziva da pogodite petoslovnu riječ u šest pokušaja. Kako pogadjate, pločice mijenjaju boje kako bi predstavile koliko ste blizu tačnoj riječi. Nova riječ je dostupna u ponoć kako biste se vratili i zabavili.
 14. Helicopter U igri Helicopter koristite miša da kontrolišete helikopter i izbjegavate dolazne prepreke. Kliknite da biste podigli helikopter, zaustavite da biste ga spustili. Ovo je beskrajna igra koja se ubrzava i postaje frenetična. Pošto prati vaš najbolji rezultat, pružit će vam onaj zarazni osjećaj “samo još jedan potez” dok pokušavate da pobijedite sami sebe.
 15. A Dark Room  je jedna od najpoznatijih kliker igara jer je neuobičajeno drugačija od žanra. Obogaćena je elementima igranja uloga i narativnim elementima koji podižu iskustvo na viši nivo. Počinje sporo, ali nastavite.
 16. Mackerelmedia Fish Ako volite čudno i čudno, Mackerelmedia Fish je za vas. To je interaktivno iskustvo koje vas vodi kroz fikcionalni retro web. Cilj igre? Pa, to je nešto što ćete sami otkriti. Smiješno je i divno animirano, a što manje znate o tome prije nego što uđete, to bolje.
 17. Sinuous U Sinuousu ste vaš miš. Izbjegavajte beskonačnu kišu crvenih tačkica, dodirnite zelene tačke za neosjetljivost i vidite koliko dugo možete trajati. Igra se može igrati više puta i odlična je za petominutne “pauze”.
 18. Slither.io  je zabavna i šarena online igra u kojoj kontrolišete zmiju na neonskom pejzažu, klizajući se u svjetleće kugle kako biste povećali svoju dužinu. Teškoća je u tome što igrate protiv drugih, neki od njih su duži od vas. Mogu vas obuhvatiti i postati duži. Naravno, možete to isto učiniti manjim zmijama. Pogledajte koliko možete porasti.
 19. Books Tower Cilj igre Books Tower je postaviti što više knjiga bez da kula padne. Svaka nova knjiga klizi s lijeva na desno i trebate kliknuti kada želite da padne. Vrijeme tih klikova savršeno kako biste poravnali knjige; inače, sve će pasti.
 20. The Jigsaw Puzzles  je jedna od najboljih web stranica za besplatno igranje slagalica. Dom je hiljadama besplatnih online slagalica, iz kategorija kao što su životinje, priroda i razne težine, od 50 do 150 komada svaka. Možda nije tako zadovoljavajuće kao završetak prave slagalice, ali je i dalje zabavan način da potrošite 15 minuta.
 21. Connections  je igra u zalogaju koja će vam pomoći da probudite mozak. Zadatak vam je povezati riječi koje imaju nešto zajedničko, stvarajući četiri grupe; postoji samo jedno rješenje, pa budite oprezni sa riječima koje mogu pripadati više kategorija. Kao i Wordle, Connections vam pruža svježi izazov svaki dan.
 22. Wonderputt  je šik mini-golf igra gdje se staza transformiše na ludi i inventivni način nakon svake rupe. Nemojte da vas opuštajuća muzika prevari; ova igra postaje komplikovana.

Nastavak, Wonderputt Forever, još je bolji. Ako ste pretplatnik na Netflix, besplatno je igrati na mobilnom telefonu i jedna je od najboljih Netflix igara.

Mnoge od ovih igara koje možete igrati kada vam je dosadno na vašem računaru dostupne su i na vašem mobilnom telefonu kao posebne aplikacije. Mali trenuci zabave uvijek su samo nekoliko dodira daleko.

Najnovije

Popularno

Više savjeta