Savjeti za kupovinu kućanskih aparata

Ovo su savjeti za kupovinu kućanskih aparata koji nam život čine mnogo lakšim i ugodnijim, te nam olakšavaju svakodnevnicu i omogućuju da ispunimo sve potrebne kućanske obaveze.

Od svakodnevnog kuhanja za porodicu, pripreme pića i hrane, pranja rublja i svih ostalih svakodnevnih zadataka, s pouzdanom bijelom tehnikom i malim kućanskim aparatima sve je mnogo jednostavnije.

Savjeti za kupovinu kućanskih aparata

Ipak kupovina bijele tehnike podrazumijeva i poprilično ulaganje, budite pametni prije nego donesete konačnu odluku, istražite ponude i usporedite aparate.

Ako se baš spremate na kupovinu nekog do aparata bijele tehnike obratite pažnju na ove često zanemarene savjete.

Učite na greškama drugih

Na primjer…vaši prijatelji su kupili novu perilicu-sušilicu rublja koja odlično opere rublje ali ga nikada ne osuši do kraja, vaša susjeda ima novi hladnjak koji proizvodi čudan i iritantan zvuk… zašto ne bi iskoristili iskustva drugih u svoju korist?

Razgovarajte sa prijateljima, susjedima, ostatkom obitelji o aparatima koje su nedavno kupili, iskustvu kojeg imaju i zamolite ih za preporuku.

Vjerujemo da će svi rado podijeliti sa vama koliko su zadovoljni ili razočarani radom nekog novog kućanskog aparata. Provjerite koje im funkcionalnosti najviše odgovaraju, koliko često su neki aparat morali popravljati, koje im funkcionalnosti nedostaju, da li bi odabrali neki drugi kada bi opet birali i zašto.

Nemojte kupovati impulzivno

Bijelu tehniku definitivno ne biste trebali kupovati impulzivno ili na temelju argumenata koji nemaju veze sa vašim potrebama i/ili karakteristikama aparata. Kako biste ovo izbjegli, napravite popis prioriteta koji su vam važni.

Ako kupujete novi hladnjak popišite funkcionalnosti poput veličine hladnjaka, zapremnine zamrzivača, stavite na papir koji energetski razred vam je važan i kakvo jamstvo očekujete.

Prema sastavljenom popisu odaberite nekoliko modela i usporedite ih u fizičkim i online trgovinama i izaberite onaj hladnjak koji je najbolji omjer cijene i vama važnih karakteristika. Savjeti za kupovinu kućanskih aparata

Uzmite u obzir svoje navike

Samo zato što na primjer volite gledati emisije o vrhunskom kuhanju ne znači da ćete sve htjeti ponoviti i u vlastitoj kuhinji.

Ako jednom mjesečno palite pećnicu i pečete kolače, vjerojatno vam ne treba skupa parna pećnica sa hrpom različitih opcija i funkcija.

Samo zato što je perilica rublja velike zapremnine na rasprodaji, ne trebate kupiti baš taj model s obzirom da živite sami i ni nemate dovoljno odjeće da ju u potpunosti napunite.

Dakle, svakako razmislite o svojim navikama i uzmite u obzir veličinu kućanstva i koliko ćete često koristiti željeni aparat. Konačan izbor prilagodite svim tim parametrima.

Tri puta izmjerite, jednom kupite

Ne biste vjerovali koliko inače savjesnih i pametnih ljudi kupi bijelu tehniku koja ne može stati na željeno mjesto. Ako treba, tri puta izmjerite prostor u koji planirate postaviti neki aparat i dobro provjerite dimenzije izabranog aparata.

To posebno vrijedi za komplete za kuhanje ili na primjer perilice posuđa, koje mogu biti ugradbene ili samostojeće, imaju prikazane različite mjere u svojim specifikacijama, obratite pažnju na sve moguće mjere i provjerite obavezno koje se odnose na samu ugradnju.

Budite spremni na dodatne troškove

Veliki aparati mogu biti prilično zahtjevni nakon što ih kupite. I tu ne mislimo samo na uobičajeno održavanje, ponekad se zna dogoditi da neki novi aparat zahtjeva dodatne troškove ili prilikom ugradnje ili čak za vrijeme svog rada.

Na primjer, možda ćete trebati dodatno učvrstiti novu perilicu rublja zato što se jako trese i buči kada radi centrifugu, možda će vaša nova ploča za kuhanje obavezno trebati i napu jer se jednostavno stvara previše dima i pare dok kuhate, a vaša nova sušilica treba drugačiji odvod ili dovod zraka.

Sve su to sitnice na koje treba obratiti pažnju kako ne bi došlo do neočekivanih troškova ili prepreka za ugradnju novog aparata.

Uračunajte i redovito održavanje i eventualne popravke

Uvijek je dobra ideja prilikom kupovine novog aparata i bijele tehnike provjeriti i saznati popis ovlaštenih servisera u vašoj blizini.

Servisi se razlikuju s obzirom na brandove uređaja i vašu lokaciju. Nema smisla kupiti neki veliki kućanski aparat koji ne možete popraviti u svojoj blizini pa trebate dodatno trošiti na prijevoz do najbližeg servisera.

U trgovini svakako provjerite i uvjete jamstva, a kako ga ne bi izgubili pripazite da vaše uređaje uvijek popravljaju ovlašteni serviseri.

Kako vratiti bijelinu kućanskim aparatima

Izvor: preporucamo.com

Najnovije

Popularno

Više savjeta