Kako uštediti na prostoru u malom stanu

Život u malom stanu ne mora biti problem ako znate kako uštediti na prostoru. Možete imati prostora za sve što poželite ali je bitno da se dobro organizirate. Želite više prostora u kuhinji, za rad, za vašu djecu ili možda za zabavu? Donosimo savjete kako za sve to imati dovoljno prostora i to u stilu.

Kako uštediti na prostoru u malom stanu

1 Zidni sklopivi stol

sklopljivi stolStol koji može postužiti kao radni ili čak za jelo. Na zidu ima i stalažu gdje možete odložiti dodatne stvarčice. Kada se sklopi, skoro da i ne zauzima prostor uopće.

2 Magnetna podloga za peglanje

magnetna podloga za pegluAko nemate prostora za stol za peglanje, onda je ovo savršena opcija za vas. Magnetna podloga čvrsto prijanja na metalne površine poput perilice za veš i odlična je zamjena za stol za peglanje.

3 Stol za peglanje i ogledalo

stol za peglanje i ogledaloAko pak imate prostora za stol za peglanje, zašto onda da ono ujedno ne bude i ogledalo.

4 Zavjesa za prozor kao štender

prozor-stender1prozor-stenderNe samo da će uštediti prostor nego je i odlično pozicionirana u kući, pa tako ako otvorite prozor veš će se brže osušiti.

5 Sto i stolice koje stanu u ormar

sto-stolice-stalaza1 sto-stolice-stalaza2Super rješenje za dječiju sobu, gdje možete u ormar pored knjiga spakovati i sto i stolice kada se ne koriste.

6 Kompaktni sto za ručanje

sto-stolice-compact1 sto-stolice-compact2Stol za ručanje koji se može spakovati i pomjeriti u rub prostorije i kao takav poslužiti kao podloga za cvijeće, knjige ili ostale predmete.

7 Sofa i stol u jednom

kauc1 kauc2Od ove sofe možete po potrebi napraviti funkcionalan stol sa 4-5 mjesta za sjedenje.

8 Stol za ručanje i bilijar u jednom

stol za rucanje i bilijar1 stol za rucanje i bilijar2Za one koji žele otići korak dalje i uživati u bilijaru u svome stanu. Inače bi stol za bilijar zauzeo jednu čitavu prostoriju, a na ovaj način možete ga imati u trpezariji.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta