Kako urediti dječiju sobu

Kako urediti dječiju sobu? Neophodno je napraviti funkcionalan prostor u kojem treba obezbjediti dobre uslove za spavanje, odmor, učenje i igru a važno je uključiti djecu u uređenje njihove sobe.

Kako urediti dječiju sobu

Kada se radi o odabiru boja, oblika i stila namještaja, likova njihovih heroje koje žele da uključe u dekoraciju sobe, poslušajte njihove želje. Dječije sobe se uređuju tematski u skladu sa sklonostima vašeg djeteta. Izbor boja je važna stvar. Tako recimo plava, zelena i smeđa boja će smiriti prostor, dok će ga crvena, ljubičasta, narandžasta i žuta učiniti življim.

Osigurajte kvalitetnu zaštitu od sunca tako da dječija soba ima mogućnost zamračivanja, što je najlakše postići rolo zavjesama i uskladite iste sa bojama i motivima sobe.

Obavezno odaberite kvalitetan krevet i madrac jer kvalitet spavanja ima veliki uticaj na koncentraciju pri učenju i igri, a vrsta dušeka na udobnost i pravilan položaj tijela. Pravilno postavite dječiji radni stol. Također postavite dovoljno polica i fioka za školske knjige i pribor.  Pogledajte neke prijedloge za uređenje dječije sobe.

Kako urediti dječiju sobu

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta