Kako instalirati Viber na računar

Kako biste mogli koristiti Viber na računaru, prvo ga morate imati instaliranog na vašem mobilnom uređaju. Sve što je potrebno da bi ste besplatno komunicirali sa drugim Viber klijentom je uređaj koji ga podržava i internet konekcija. Prednost Vibera je da jednom kada obe stranu podese Viber aplikaciju više ne moraju da troše novac na skupocjene pozive ili sms-ove ako su inostranstvu. Donosimo kratko upustvo kako instalirati Viber na računar.

Kako riješiti problem kada Viber ne zvoni

Kako instalirati Viber na računar

1Prvi korak jeste da odete na stranicu za preuzimanje instalacije. To možete uraditi klikom OVDJE . Uz napomenu da Viber morate prvo imati instaliran na vašem mobitelu. Nakon što otvorite stranicu potrebno je klikom na opciju Get Viber preuzeti instalaciju i spremiti je negdje na računar.

viberpc4

2Nakon što se pojavi prozor za preuzimanje, datoteku jednostavno spasite negdje na računar.

viberpc5

3Pronađite preuzetu datoteku te pokrenite instaliranje Viber aplikacije na vaš računar.

viberpc

4Nakon uspješne instalacije program će vam ponuditi pitanje da li imate već Viber na vašem mobitelu, te je potrebno kliknuti na YES i tako potvrditi.

viberpc1

5U narednom koraku je potrebno unijeti broj za koji koristite Viber, da bi vam poslali aktivacijski kod koji je potrebno unijeti i tako potvrditi vezu između aplikacije na mobitelu i računaru.

viberpc2 viberpc3

6Nakon uspješne aktivacije otvoriće vam se podešen Viber te se možete dopisivati. Ako imate mikrofon i slušalice također možete zvati osobe koje imaju instaliran Viber.

viberpc6

 

Kako promijeniti zvuk poruke na Viberu

Najnovije

Popularno

Više savjeta