Najbolje besplatne navigacione aplikacije za Android

Ovo su najbolje besplatne navigacione aplikacije koje se mogu naći na Google Play prodavnici. Sve ove aplikacije rade bez interneta tj. samo pomoću GPS modula.

Najbolje besplatne navigacione aplikacije za Android

Naravno da na Google Play prodavnici postoji mnogo, takođe vrhunskih, navigacionih aplikacija kao što su Sygic, iGO, Garmin, Navigon i slično. Razlog zašto neke od njih nismo naveli kao među navigacionim aplikacijama je to što im uvijek nešto zafali. Ili su freemium, što znači da su besplatne za preuzimanje, dok se plaćaju neke funkcije tokom korištenja, ili imaju neku drugu manu. Primjera radi, neke od ovih aplikacija se veoma teško instaliraju, mape nisu baš ažurne, ne mogu raditi u potpunosti bez interneta, nisu prilagođene za naš region i slično.

Here Maps

besplatne navigacione aplikacije - here mapsHere je aplikacija koja ispunjava najveći dio navedenih kriterijuma, a dolazi iz najneočekivanije kompanije za koju mnogi vjeruju da je ugašena. Radi se o čuvenoj kompaniji Nokia koja stoji iza fantastične, potpuno besplatne i nezavisne aplikacije “Here”. Sigurni smo da ste do sada čuli mnogo puta o njoj. Sada, kada Here ima kvalitetne mape regiona koje su prije svega precizne, jezike sa područja regiona, slobodno možemo i želimo da kažemo da je ova aplikacija vrhunska! Za sada nema bolje!

Maps.Me

besplatne navigacione aplikacije - maps.meOvo je aplikacija koja je nekad bila na listi najboljih navigacionih aplikacija koje se plaćaju, to više nije slučaj. Maps.Me je sada potpuno besplatna aplikacija koja ima sve funkcije kao i ostale napredne navigacione aplikacije. Korisnički izgled je krajnje moderan i prijatan, a što je najbitnije aplikacija ne zahtijeva internet kako bi funkcionisala već samo GPS konekciju.

Navfree

besplatne navigacione aplikacije - NavFreeNavfree je pravi dragulj. Sa offline pretragom adrese i sistemom govorne navigacije, plus fantastični korisnički izgled, Navfree je odlično Android GPS navigaciono rješenje. Integriše se sa Google Street View i sa Foursquare što je fantastično za korisnike koji vole da istražuju. Takođe Navfree sadrži prelijepe HD mape za preko 30 zemalja. Više od 15 miliona korisnika Navfree aplikacije tvrdi da se oslanja samo na nju kada putuju.

Maps & GPS Navigation by Sygic

besplatne navigacione aplikacije - maps sygicNe postoji sumnja da je Sygic jedna od boljih aplikacija u ovom domenu. Sygic nudi mnoge mape visokog kvaliteta upotpunjene sa mnogim opcijama i funkcijama koje korisnicima putovanje skraćuje i olakšavaju. Aplikaciju možete koristiti besplatno 7 dana gdje kasnije možete kupiti vama odgovarajuću licencu koja nema datum isteka. Ono što provjereno znamo je to da je veoma mali procenat onih koji nisu nakon sedam dana kupili licencu, i to je samo dokaz koliko je Sygic navigacioni sistem dobro GPS rješenje.

CoPilot GPS

Ovaj navigacioni sistem nudi mape gotovo cijele planete. One su besplatne navigacione aplikacije - copilot gpsvam dostupne u offline režimu i skladište se direktno na vašu MicroSD karticu ako je posjedujete. Super je to što veoma lako možete da se povežete sa društvenim mrežama i da recimo tako direktno dobijete rutu do nekog događaja, prijatelja ili radnje. Mape su besplatne, međutim neke ali ne sve funkcije zahtijevaju plaćenu licencu.

OsmAnd Maps & Navigations

besplatne navigacione aplikacije - osmandOvo je besplatna verzija OsmAnd aplikacije i nudi sve što vam je potrebno za oflline navigaciju. Aplikacija takođe koristi sistem OpenStreetMap odakle vuče mape tako da se one blagovremeno ažuriraju. Plaćena verzija koja košta 7.99$ pruža informacije sa Wikipedia sajta za neke povezane lokacije, oblasti ili bilo šta drugo što vam može koristiti prilikom putovanja.

TomTom

besplatne navigacione aplikacije - TomTomTomTom je kralj navigacija, a u aplikaciji su mape dostupne besplatno sve dok postoje gdje pritom dobijaju zakpre ukoliko dođe do nekih promjena. TomTom sadrži nekoliko korisnih navigacionih funkcija koje su dostupne bez interneta, tj. funkcionišu pomoću GPS modula. Postoji poprilično skupa verzija TomTom aplikacije, međutim opravdano jer sadrži apsolutno sve što vam treba i više. Treba da znate da TomTom ide u nekoliko odvojenih verzija: Evropa 79.99$, SAD & Kanada 54.99$, Brazil 38.99 i tako dalje.

 

Izvor: pametnitelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta