Kako instalirati Avast antivirus

Ukoliko nemate adekvatnu zaštitu od virusa na svom računaru, vrlo je moguće da postanete meta nekog virusa ili malware-a. Možete besplatno instalirati Avast antivirus i rješiti taj problem.

Kako biste izbjegli taj scenario predlažemo instaliranje besplatnog antivirus programa.

Danas ih na internetu ima mnogo, a jedan od ponajboljih je Avast Free Antivirus

To je besplatan Antivirus za kućnu upotrebu. Potpuno je funkcionalan, sa istim antivirus i anti-spyware metodima skeniranja koja se koriste u Avast plaćenim proizvodima.

Kako instalirati Avast antivirus

1Kao prvo otvorite web stranicu www.avast.com i klinite na dugme “Free download”

2 Otvoriće vam se prozor sa verzijama Avast antivirusa. Kliknite na “Free Antivirus”

3 Avast će vas poslati na Cnet stranicu, te ukoliko preuzimanje ne bude pokrenuto automatski, trebate kliknuti dugme “Download now”

4 Nakon sto završite preuzimanje instalacijskog fajla, idite u folder gdje ste fajl pohranili i pokrenite ga.

5 Otvoriće vam se prozor Avast Free Antivirus Setup. Ukoliko ne želite instalirati i Dropbox, odznačite kvadratić na dnu prozora. Zatim kliknite na dugme “Regular Installation”

6 Na sljedećem prozoru kliknite “Continue” i sačekajte da se program instalira, nakon čega morate dobiti potvrdu uspješne instalacije. Kliknite “Done” i završili ste sa instaliranjem besplatnog antivirus.

7 Pronađite ikonicu Avast antivirusa u donjem desnom uglu vašeg ekrana (pored sata) i pokrenite program. Dobićete kratko uputstvo o korištenju kao i još neke korisne dodatke. Imajte na umu da ste već zaštićeni i da ne morate instalirati nikakve dodatne aplikacije koje vam se nude.

Pogledajte i video instrukcije za instalaciju:

Najnovije

Popularno

Više savjeta