Kako bežično povezati telefon i kompjuter

Kako biste uspjeli bežično povezati android telefon i kompjuter, potrebno je da oni budu prijavljeni na istu bežičnu (wireless) mrežu. Druga neizostavna stvar jeste besplatna aplikacija AirDroid koju možete preuzeti sa Google Play trgovine (Google market) i instalirati na vaš uređaj.

Link za preuzimanje aplikacije: AirDroid

Nakon što ste uspješno preuzeli aplikaciju i provjerili da su vaši uređaju uredno konektovani, možete procesu pristupanja Android uređaju. Evo i kako.

Kako bežično povezati telefon i kompjuter

1Nakon što ste preuzeli i pokrenuli AirDroid aplikaciju dočekat će vas par ekrana s kojima se možete upoznati ovom aplikacijom pritiskom na Sljedeće. Ukoliko želite preskočiti ovaj dio, samo pritisnite Start.

AirDroi

Nisu nam potrebni nikakvi kablovi, a vrlo je pohvalno što program koristi https sigurnosni protokol kako bi šifrirao podatke.

2Nakon što pokrenemo program, vidjet ćemo upute na ekranu. Prvo što trebamo učini je otvoriti naš zadani web preglednik i upisati adresu web.airdroid.com. Kada se stranica otvori jednostavno upišemo kod koji vidimo na Android uređaju i kliknemo na Login kao što vidimo na slici.

Airdroid1

3Nakon što ste uspješno spojili računar i vaš uređaj, vidjet ćete potvrdni ekran. AirDroid sadrži i mnogobrojne pregledne i brze alate kao što su informacije o uređaju, preglednik datoteka i dr.

AirDroid2

4Nakon što ste uspješno utipkali lozinku, otvorit će se AirDroid web sučelje. Preko njega dobivate mogućnost upravljanja svojim Android uređajem. Kao što vidite na slici dolje, možete pristupiti svim porukama, kontaktima, glazbi, aplikacijama, zvukovima, datotekama, slikama, zabilježenim pozivima i dr.

AirDroid3

Najnovije

Popularno

Više savjeta