Šta drugi vide kada ih blokirate na WhatsAppu

WhatsApp je super popularna aplikacija za dopisivanje koju mnogi koriste kao glavnu metodu digitalne komunikacije. Ona je jako korisna za grupne razgovore s prijateljima, ali ponekad neke nepoželjne razgovore treba privesti kraju. Za to služi opcija za blokiranje koja vas može spasiti od poziva ili tekstualnih poruka koje stižu od nepoznatih brojeva ili poznatih osoba koje vam smetaju.

Šta drugi vide kada ih blokirate na WhatsAppu

Koji god vaš problem bio, blokiranje je jednostavan i bezbolni proces. Ako nekog odlučite blokirati u WhatsAppu, nećete više unutar aplikacije primati njihove poruke, pozive i objave statusa.

Za početak, u prozoru za dopisivanje nećete vidjeti kada su zadnji put bili aktivni. Ako nekoga blokirate, prestat ćete od njega primati poruke. Čak i ako ih odluče slati, nikad se neće pojaviti na vašem telefonu. Nadalje, vaše informacije (status, promjena profilne slike, oznaka ‘posljednji put viđen’ – neće biti vidljive osobi koju ste blokirali.

Blokiranje osobe na WhatsAppu će možda prekinuti direktni kontakt s osobom, ali neće ga izbrisati iz vašeg imenika. Kako biste to napravili, kontakt ćete ručno morati izbrisati iz imenika vašeg telefona. Blokadu također možete maknuti, što znači da ako vam treba mala pauza, i dalje ćete moći s osobom razgovarati kada blokadu odlučite poništiti, zaključuje Business Insider.

Kako vratiti greškom obrisane poruke sa WhatsApp-a