Kako se dopisivati na WhatsAppu i kada nema interneta

WHATSAPP je pokrenuo novu opciu kojom će ljudima omogućiti korištenje ove aplikacije čak i kada nema interneta. Novi alat omogućuje korisnicima da ostanu na mreži koristeći proxy poslužitelje čak i kada im na neki način blokiran internet.

Kako se dopisivati na WhatsAppu i kada nema interneta

Ova opcija stiže kao odgovor na blokiranje interneta u nekim zemljama, uključujući Iran. Iz firme su poručili kako takvim potezima vlade “uskraćuju ljudska prava i onemogućuju ljudima hitnu pomoć”. Stoga su u postavke WhatsAppa ugradili alat koji će u slučaju blokade interneta omogućiti korisnicima da unesu naziv proxy poslužitelja i koriste ga za povezivanje s internetom.

Kako funkcioniše ova opcija

Proxy poslužitelji služit će kao alternativni pristup internetu kada su tradicionalne metode povezivanja i poslužitelji blokirani, pružajući potrebnu vezu korisniku za web stranicu ili uslugu kojoj želi pristupiti.

WhatsApp je primijetio da su mnoge od njih postavili volonteri i organizacije diljem svijeta kako bi pomogli ljudima da “slobodno komuniciraju”, a firma će također ponuditi smjernice o tome kako postaviti proxy. Ova mogućnost bi već trebala biti dostupna u meniju postavki za sve koji koriste najnoviju verziju aplikacije.

“Povezivanje preko proxyja održava istu visok nivo privatnosti i sigurnosti koju pruža WhatsApp. Vaše privatne poruke i dalje će biti zaštićene end-to-end enkripcijom. Osigurali smo da ostanu između vas i osobe s kojom komunicirate i da nisu vidljive nikome drugome, čak ni proxy poslužiteljima, WhatsAppu ili Meti”, priopćili su iz firme.

Izvor: index.hr

Najnovije

Popularno

Više savjeta