Samsung predstavlja Galaxy S10 X telefon, prvi sa 5G tehnologijom?

Samsung je najavio kako će 20.2. održati event na kojem će predstaviti svoje nove modele iz Galaxy serije, a najzvučnije ime je Galaxy S10 X telefon.

Dakako, radi se o pametnim telefonima, no za sada mediji još uvijek nisu upoznati koliko će različitih uređaja biti predstavljeno i koje će biti njihove karakteristike. Ipak, sve su glasnija nagađanja kako će na spomenom događaju Samsung napraviti dva velika iskoraka: predstavit će prvi savitljivi pametni telefon u svojoj ponudi, a druga velika stvar bit će predstavljanje prvog 5G pametnog telefona. Iako ni o jednom ni o drugom uređaju nemamo konkretne informacije, mediji su se naveliko raspisali o mogućnim karakteristikama.

Samsung predstavlja Galaxy S10 X telefon, prvi sa 5G tehnologijom

Predviđanja su kako će Samsung na spomenutoj konferenciji uz standardne modele iz svoje Galaxy serije predstaviti i jednu novu perjanicu kojom bi trebali obilježiti 10 godina od lansiranja prvog pametnog telefona te kompanije. Taj će pametni telefon u svojem nazivu vrlo vjerojatno nositi oznaku X, odnosno njegovo će puno ime biti Samsung Galaxy S10 X.

Taj bi telefon po mnogo čemu trebao biti poseban, a ono što bi ga moglo obilježiti jest činjenica da će to vjerojatno biti prvi pametni telefon Samsunga koji će imati podršku za 5G mobilnu mrežu. Iako infrastruktura za 5G mreže jako sporo napreduje, činjenica je da će razvijene zemlje za nekoliko mjeseci imati rasprostranjenu 5G mrežu te će korisnici moći surfati velikim brzinama na internetu.

Od ostalih karakteristika ovog X telefona vrijedi istaknuti zaslon koji će vjerojatno biti veličine 6.7 inča, a ispod kojeg bi se trebao nalaziti čitač otiska prsta. Na prednjoj strani uređaja vrlo vjerojatno će se nalaziti dvije kamere, dok će stražnja strana sadržavati čak četiri kamere. Navodno bi i kapacitet baterije trebao biti prilično velik pa se spominju brojke od 5.000 mAh.

Što se pak tiče memorije korisnik bi na raspolaganju trebao imati 10GB radne memorije te čak 512GB memorije za pohranu podataka koja se još dodatno može proširiti. Prema nekim nagađanjima cijena ovog uređaja trebala bi se kretati oko 1.600 dolara.

 

Izvor: pcchip.hr

Najnovije

Popularno

Više savjeta