Nova Viber opcija omogućava kreiranje vlastitih stikera

Sa najnovijim ažuriranjem za Android, stigla je i nova Viber opcija pod nazivom “Create a Sticker” koja omogućava kreiranje sopstvene kolekcije stikera bez napuštanja aplikacije, te svaka kolekcija može da sadrži do 24 stikera.

Nova Viber opcija omogućava kreiranje vlastitih stikera

Tokom proteklih godina, Viber je objavio hiljade uređenih stiker paketa, koji su dijeljeni među njegovim korisnicima 30 milijardi puta samo tokom prošle godine. Od sada, Viber će im pružiti mogućnost da izraze šta god žele kreiranjem sopstvenih stikera. Bilo da se radi o prikazima drugih osoba unutar njihove Viber grupe prijatelja, zabavnim kućnim ljubimcima ili posebnom paketu stikera koji najavljuje neki važan događaj – korisnici će sada moći da osmisle, kreiraju i pošalju stikere, koji predstavljaju bukvalno sve što se dešava u njihovom životu.

Kako bi se počelo sa kreiranjem stikera, potrebno je otvoriti novu alatku za kreiranje u “sticker market” sekciji platforme ili preko menija u okviru bilo kog razgovora. Opcija za editovanje/obradu će omogućiti izbor sopstvene fotografije, prije zumiranja, rotiranja ili kropovanja preko magic wand alatke. Moguće je i dodavanje dekoracija. Konačna kreacija se može obilježiti kao javna ili privatna, u zavisnosti od preferencija korisnika.

Telegram i Gboard već imaju sopstvena rješenja za kreiranje prilagođenih stikera, ali Viberova funkcija je trenutno mnogo lakša za otkrivanje nego Gboard-ova i jednostavnija za korištenje nego Telegramovo rješenje.

Nova Viber opcija

Ažuriranje, koje omogućava kreiranje prilagođenih stikera u Viberu će u narednim danima biti dostupno preko Play Store-a.

Desktop i iOS korisnici će morati da sačekaju neko vrijeme dok funkcija ne bude dostupna i za njihove platforme.

 

Izvor: BalkanAndroid.com

Najnovije

Popularno

Više savjeta