Koje su najbolje microSD kartice za Android telefone!

Evo koje su najbolje microSD kartice za Android telefon u nekom srednjem cjenovnom rangu raspona do 100€!

Pametni telefoni izuzetno brzo napreduju te su im kamere sve bolje i bolje, ekrani veći i kvalitetniji, kućišta čvršća i otpornija, a interna memorija, sve veća i veća! Ipak, ne zaboravimo da i se potrebe korisnika mijenjaju te danas skoro svako želi 4K video zapis umesto FullHD! To automatski zahtijeva mnogo više interne memorije od nekadašnjih 16 ili 32 GB.

Koje su najbolje microSD kartice za Android telefone!

Koje su najbolje microSD kartice za Android telefoneDanas gotovo svaki bolji telefon dolazi sa 64 GB interne memorije. Ali, i to nakon par mjeseci korištenja telefona postane nedovoljno. Samim tim, jedna dobra MicroSD kartica, brza prije svega, može da nadomjesti nedostatak memorije i riješi problem koji zna da bude vrlo iritantan. Osim toga, čuvanje podataka na MicroSD kartici je svakako korisno jer u slučaju kvara telefona, ili možda preloma ekrana, svim tim podacima moguće pristupiti preko nekog drugog uređaja.

Čini se da je potpuno jasno da je uvijek dobro imati MicroSD karticu u telefonu. Međutim, nameće se pitanje, koje su najbolje microSD kartice za Android telefoe?

Samsung EVO Plus

Svako ko barata sa veilikom količinom podataka se najčešće odluči upravo za Samsung EVO Plus MicroSD karticu od 256 GB. Naravno, jedan od ključnih razloga je njen kapacitet, ali i brzina pisanja tj. čitanja podataka koja može biti i do 95 MB po sekundi.

Dakle, čuvanje, ali i pregled 4K video zapisa sa ove MicroSD kartice je pravo uživanje. Naravno, uvijek postoje i bolje kartice, većeg kapaciteta, ali one su nekako više prikladnije za fotoaparate ili kamere.

Sve u svemu, odgovor je jednostavan i brz: najbolja MicroSD kartica je Samsung EVO Plus, kapaciteta 256 GB. Cijena ove MicroSD kartice je oko 90$.

Lexar Professional 1000x 32 GB

Ne bi bilo uredu predstaviti samo jednu karticu, bez adekvatne alternative. Uostalom, cijena Samsung EVO Plus kartice nije baš niska, pogotovo ne za naš region. Shodno tome,donosimo još par jeftinijih alternativa.

Koje su najbolje microSD kartice za Android telefone! LexarJedna od tih alternativa je upravo Lexar Professional 1000x. U pitanju je MicroSD kartica kapaciteta 32 GB, sa “piši-briši” brzinom od čak 150 MB po sekundi!

Cijena ove kartice je oko 35$. No, ne dozvolite da vas ta cijena zavara jer se radi o kartici znatno nižeg kapaciteta u odnosu na Samsung EVO Plus. Primjera radi, ova kartica, kapaciteta 256 GB košta 250$.

Samsung EVO Select 128 GB

A ako bi ste željeli nešto između Lexar Professional 1000x i Samsung EVO Plus, onda je ova MicroSD kartica odličan izbor. U pitanju je još jedna Samsung MicroSD kartica, EVO Select, čiji je kapacitet 128 GB. “Piši-briši” brzina je takođe 90 MB po sekundi što je naravno i više nego ok.

Koje su najbolje microSD kartice za Android telefone! - Samsung EVO 128Dakle, MicroSD kartica sa 128 GB memorije, koja radi prilično brzo, je dobar izbor za uložen novac, koji ne bi trebalo da bude više od 35$.

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta