Kako uključiti telefon kada je tipka za uključivanje pokvarena

Kako da uključite telefon kada tipka za uključivanje ne radi? Možda vam zvuči čudno, ali mnogo je korisnika kojima tipka za uključivanje vremenom prestane da radi.

Kako uključiti telefon kada je tipka za uključivanje pokvarena

Činjenica da je mnogo korisnika sa pokvarenom tipkom za uključivanje telefona, shodno tome, donosimo dva rješenja:

– Da popravite telefon

– Da koristite alternativu

Popravka ove tipke može da bude skupa ukoliko je tipkar direktno fiksirana za ploču telefona. Tada ovlašteni servisi mijenjaju cijelu komponentu jer se ne bave repariranjem. Međutim, postoje servisi koji repariraju dijelove ploča.

Mobitel na punjaču cijele noći: Dobro ili loše za bateriju

Popravka tipke za otključavanje telefona je niska samo kod onih uređaja kada je tipka na fleksibilnom kablu koji se povezuje na ploču putem minijaturnog konektora. Čak i u tim okolnostima kada popravka nije skupa, mnogima to nije rješenje jer ne mogu da čekaju dok im je telefon na servisu.

Alternativno rješenje je uključivanje telefona koristeći određene trikove. Takođe, jednom kada uključite telefon sa pokvarenom tipkom za uključivanje nikako ne bi trebalo da dozvolite da se u budućnosti isključi. Barem dok ne popravite tu tipku za uključivanje.

Koji su to trikovi i na kojim tačno telefonima se mogu primjeniti?

Trik I

Telefoni koji imaju zamjenjivu bateriju se vrlo lako mogu uključiti bez tipke za uključivanje. Skoro svaki Samsung telefon se može uključiti na ovaj način. Dakle, potrebno je povezati telefon sa punjačem koji je uključen u struju. Kada telefon bude napunjen minimum 30% potrebno ga je brzo skinuti sa punjača, izvaditi na djelić sekunde bateriju i vratiti je nazad. Telefon bi tada trebalo da se uključi

Trik II

Apsolutno svi telefoni imaju recovery instaliran unutar sebe. Međutim, u zavisnosti od telefona do telefona, način na koji se pristupa tom recovery-u se razlikuje. Uglavnom je to određena kombinacija tipki, tipa tipka za uključivanje i tipka za utišavanje tona telefona.

Ono što treba da uradite kako na alternativan način pristupili recovery-u telefona je sljedeće:

1 Dok je telefon isključen, pritisnite i zadržite taster za utišavanje tona telefona.

2 Povežite punjač sa telefonom dok i dalje držite tipku za utišavanje tona telefona.

3 Imajte na umu da punjač za telefon treba biti uključen u struju i to da ne treba prekinuti dugi dodir na tipku za utišavanje tona telefona sve dok se ne pojavi recovery vašeg telefona.

4 Jednom kada pristupite recovery-u, bilo da je u pitanju fabrički ili custom recovery, na listi će biti opcija “Reboot” opcija. Odaberite je i sačekajte da se telefon ponovo pokrene.

Jednom kada konačno uključite telefon nikako kasnije ne dozvolite da se on isključi.

Znakovi da nešto nije uredu sa baterijom mobitela

Najnovije

Popularno

Više savjeta