Kako spriječiti prekid kabla za punjenje telefona

Sigurno vam se dešavalo da kada svoj telefon povežete sa punjačem, a on se čas puni, čas ne? Evo kako spriječiti prekid kabla za punjenje pametnih telefona i tablet računara!

Ovo veoma jednostavno i jeftino rešenje može vam uštediti vrijeme i živce. Proizvod koji koji će vam pomoći da sebe poštedite nerviranja sigurno svi imate u kući.

Kako spriječiti prekid kabla za punjenje telefona

Ovo je jedan DIY (eng. do it yourself) projekat koji ne zahtjeva previše vještine. Sve što vam je neophodno je neka hemijska olovka iz koje ćete izvaditi oprugu. Jedan kraj te opruge razvucite kako biste mogli da je namotate oko kabla. Kada se kabal nađe u okviru opruge, posao je praktično gotov. Na kraju samo treba da oprugu pozicionirate na jedan kraj kabla. Da bi i drugi kraj kabla dobio ojačanje, neophodno je da ponovite proces sa novom oprugom. Kako bi opruge uvijek stajale na krajevima kabla, učvriste ih plastikom koja se topi.

Kada opruge nema, velike su vjerovatnoće da će se vremenom, tokom korištenja, kabal uzamrsiti, uvijati ili eventualno priklještiti. To doprinosi prekidu jednog ili više kola unutar kabla. Kada se desi taj prekid, jedino rješenje je otvaranje kabla i spajanje prekinutih kola (žičica). Obzirom da je ovaj problem praktično neizbježan, zašto ne biste pokušali ovaj trik sa oprugom hemijske olovke.

Pogledajte kratak video na kom se može vidjeti čitav proces:

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta