Kako snimiti razgovor na telefonu

Postoji mnogo razloga zbog kojih želite da snimite telefonski razgovor. Međutim malo je korisnih aplikacija koje to mogu da obave! Kako snimiti razgovor na telefonu? Predstavljamo Automatic Call Recorder i Call Recorder Free aplikacije!

Kako snimiti razgovor na telefonu

Kada startujete aplikaciju idite direktno u podešavanja, gdje morate da podesite nekoliko opcija kako bi aplikacija radila kako treba.

U podešavanjima pod naslovom “opšta podešavanja” nađite opciju “format snimaka”. Fabrički je tu podešeno 3GP, međutim promijenite u “WAV” format.

Kako snimiti razgovor na telefonuZatim, također u podešavanjima pod naslovom “režim snimanja” odaberite opciju “Audio izvor”. Kao podrazumijevano stoji “VOICE_CALL”. Ako nije “VOICE_CALL” onda podesite da tako bude. Nekada se dešava da aplikacija ne snima glas onog koga pozivate, u tom slučaju se poigrajte sa “Audio izvor” opcijom.

Sada je sve spremno za akciju, izađite iz aplikacije i obavite razgovor sa nekim.

Po završetku razgovora aplikacija će automatski sačuvati snimak. Dodirnite na ACR u notifikacionom panelu kako bi došli do liste snimljenih razgovora.

Kako snimiti razgovor na telefonuNa listi snimljenih pojaviće se svi prethodno snimljeni pozivi, dodirnite na onaj koji želite da preslušate.

Kada dodirnete razgovor koji želite da preslušate pojaviće vam se lista sa opcijama koje možete koristiti. Prva je “pusti”, druga “dodaj bilješku”, treća “pošalji”, četvrta “poziv”, peta “dodavanje na listu isključenih”, šesta “važni” i sedma “brisanje“.

Od svih ovih opcija izdvajamo “dodavanje na listu isključenih” koja omogućava aplikaciji da ne snima ni jedan razgovor načinjen sa tim kontaktom.

Što se tiče iPhone-a, aplikacije za snimanje razgovora Call Recorder Free je također prava stvar. Ona funkcioniše na isti princip kao i ACR za Android. Naime, ona spaja snimak dolaznog audio sadržaja i snimak koji u trenutku načinio mikrofon na iPhone-u. Sve u svemu, veoma je laka za korištenje, čak i lakša od ACR-a, ali s´tim da nema mnogo dodatnih podešavanja dok ne platite 9.99$. Call Recorder Free možete preuzeti sa Apple Store-a ili direktno sa ovog LINKA.

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta