Kako na Viberu poslati poruku koja nestaje nakon čitanja

Viber je aplikacija koja se konstantno nadograđuje novim opcijama, koje bi trebale korisnicima olakšati korištenje. Sa novom verzijom Vibera dolazi mogućnost da šaljete poruke sa rokom trajanja, odnosno slike ili snimke koje nestaju odmah nakon što ih primalac vidi.

Kako na Viberu poslati poruku koja nestaje nakon čitanja

Ova nova opcija je jako jednostavna za korištenje. Da bi sve funkcionisalo potrebno je da i osoba koja šalje podatke kao i ona koja prima imaju najnoviju verziju ove aplikacije. Ako odavno niste ažurirali Viber na vašem telefonu, uradite to odmah.

Nakon što uspješno ažuriramo Viber, prilikom slanja slika ili videa će se u donjem lijevom uglu pojaviti ikona sata koju je potrebno odabrati da postavimo vremenski period.

Kako na Viberu poslati poruku koja nestaje nakon čitanja?
Kako na Viberu poslati poruku koja nestaje nakon čitanja?

Kao što vidimo na slici nudi se nekoliko opcija:

  • bez ograničenja
  • 1 sekunda
  • 3 sekunde
  • 7 sekundi
  • 10 sekundi

Kada poruka stigne do primaoca neće odmah moći da se vidi, već će na njoj pisati wink. Kada primalac poruke odabere opciju wink, tada počinje da teče vrijeme koje ste odabrali. Nakon isteka poruka se automatski briše.

Ipak treba napomenuti da se svaka poruka može uslikati prije nego što nestane, tako da budite oprezni šta i kome šaljete.

Najnovije

Popularno

Više savjeta