Kako koristiti telefon kao džojstik

Kako koristiti telefon kao džojstik tj. gamepad, miš ili kao daljinski kontroler za prezentacije.

Svi dobro znamo koliko je lakše igrati neke igre pomoću, kako mi volimo da ga nazovemo, “džojstika”. Obično je razlog tome ta lagodnost da se lijepo zavalite u svoju fotelju i sa razdaljine koja vama odgovara, igrate omiljene igre.telefon kao džojstik

Kako koristiti telefon kao džojstik

Šta kada se džojstik pokvari? Kupovina drugog nije često opcija ili zbog novca, ili zbog nezgodnog momenta u kom se džojstik pokvario. Sve u svemu, pomoću telefona vrlo lako možete igrati vaše omiljene igre sve dok znate kako da ga pretvorite u džojstik.

Evo šta sve treba da učinite:

1 Potrebno je da sa priloženog linka preuzmete i instalirate program na vašem Windows računaru koji se zove “DroidPad” – (preuzmite)

Prilikom instalacije, računar će vas nekoliko puta upozoriti da instalirate nepoznate drajvere. Vi naravno nastavite sa instalacijom klikom na “Install this driver software anyway”.

telefon kao džojstikAko vam se pojavi prozor kao na priloženoj slici, u tom slučaju kliknite na opciju “Allow Access”.

telefon kao džojstik

2 Zatim na vašem Android telefonu je potrebno takođe da instalirate aplikaciju koja se naziva “DroidPad”. Preuzmite je sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka – DroidPad

3 Aplikacija na telefonu nudi nekoliko opcija. Da on postane miš, džojstik ili daljinski za prezentacije. Obzirom da želimo telefon pretvoriti u džojstik, potrebno je da na telefonu, u okviru aplikacije “DroidPad”, izaberete “Joystick”.

4 U okviru “Joystick” sekcije izlistaće se vrste džojstika koji podrazumijevaju dva ili više tipki. U zavisnosti od igre koje ćete igrati odaberite džojstik sa količinom tipki koja vama odgovara. Recimo “Joystick Layout 3” sa četiri tipke.

5 Na računaru, u okviru programa “DroidPad”, izaberite naslov “Custom Device” i kliknite na opciju “Start

6 U novootvorenom prozoru unesite IP adresu koju vam je priložila “DroidPad” aplikacija na telefonu pri samom dnu ekrana.
telefon kao džojstik

7 U polje “Port” unesite “3141” i kliknite na “OK”.

 

Vaš uređaj je sada spreman za korištenje kao džojstik. Moramo da napomenemo da vaš računar i telefon moraju biti povezani na istu WiFi pristupnu tačku ili putem USB kabla kako bi sve radilo bez greške. Naravno, igrice koje igrate na svom računaru treba da podržavaju gamepad kako biste mogli da u podešavanjima igrice podesite svoj telefon kao džojstik.

 

Izvor: Pametnitelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta