Kako da Android telefon izgleda kao da je iPhone

Kako da Android telefon izgleda kao da je iPhone! Uz malo truda i vremena, to je itekako izvodljivo.

Apple uređaji imaju veoma različit korisnički izgled u odnosu na uređaje ostalih proizvođača. Nekome iOS izgleda sjajno, ali mu ne odgovaraju ostale stvari kod iPhone uređaja. Primjera radi, cijena… Srećom po te korisnike, postoji način da se bilo koji Android uređaj podesi da izgleda kao da je iPhone.

Kako da Android telefon izgleda kao da je iPhone

Što se početnog ekrana tiče, jedan od najefikasnijih načina da se Android transformiše u iOS je takozvani “Launcher” tj. tema. Kako bi se riješili fioke sa aplikacijama, potrebno je instalirati Nova Launcher i odraditi neka podešavanja.

Kako napraviti iHome u Nova Launcher-u?

1 Preuzmite Nova Launcher sa Google Prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Najbolje bi bilo da preuzmete Prime verziju kako bi mogli da iskoristite posebne funkcije i dodatno prilagodite Android. Ona se plaća 5$. Ali, na OVOM LINKU je možete dobiti bez plaćanja.

2 Pokrenite Nova Launcher i kliknite dugme za početni ekran.

 

3 Kada vam se pojavi prozor u kom treba da odredite koji će se Launcher koristiti, vi podesite da to bude Nova Launcher za stalno.

 

4 Uđite u folder sa aplikacijama i pronađite “Postavke Nova Launcher-a

 

5 Sada pronađite kategoriju “Radna površina” i pristupite joj.

 

6 U okviru “Radna površina”  imate opciju “Mreža radne površine”. Dodirnite tu i podesite vertikalni parametar na “6” a horizontalni na “4” i potvrdite promjene dodirom na dugme “Gotovo” Sve treba da bude kao na priloženoj slici.

7 Sada se spustite niz listu podešavanja “Radna površina” i aktivirajte opciju “Automatski dodaj prečice”.

 

8Vratite se korak nazad tj. u “Postavke Nova Launcher-a” i pristupite kategoriji “Traka sa prečicama”.

 

9 U okviru “Traka sa prečicama” kategorije se nalazi opcija “ikone trake” na koju treba da dodirnete i podesite da ih bude 4. Dakle kao na priloženoj slici.

10 Sada preuzmite pozadinu za iOS fascikle sa ovog LINKA i ponovo se vratite korak unazad tj. u “Postavke Nova Launcher-a”.

 

11 Pristupite kategoriji “Fascikle” i dodirnite na opciju “Pozadine fascikle”. Pojaviće vam se lista i na dnu te liste taster “prilagođeno” na koji treba da dodirnete.

12 Pronađite prethodno preuzetu pozadinu, odaberite je i vratite se na početni ekran svog telefona.

Kako da ikone izgledaju kao na iOS-u

Kako da Android telefonSada će raspored ikona biti kao na iOS-u kod iPhone uređaja. Ali, ikone neće izgledati kao na iOS-u. Potrebno je instalirati određenu temu ikona koja će simulirati iPhone ikone. Imajte na umu da one ne mogu biti potpuno iste kao na iOS-u, bez obzira koju temu preuzmete, jer je to zabranjeno. Jednostavno, Apple zadržava sva prava na temu ikonica svog iOS operativnog sistema.

No, moramo priznati da postoje teme koje imaju vrlo slične ikone iOS-u. Jedna od njih je i Adrasta paket ikona koji je besplatan i koji se može preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa ovog LINKA. Ali, moramo priznati da i OVAJ paket ikona može da uđe u uži izbor.

Kako primjeniti temu na Nova Launcher

1 Instalirajte temu sa Google Play prodavnice. Budite slobodni da sami pronađete temu koja vama najviše odgovara ili jednostavno preuzmite one koje smo predložili.

2 Pristupite podešavanjima Nova Launcher-a dodirom na “Postavke Nova Launcher-a”.

 

3 Dodirnite na kategoriju “Izgled” pa na opciju “Tema sa ikonama”.

 

4 Pojaviće vam se lista sa svim temama. Sve što treba da uradite je da dodirnete na temu koju ste preuzeli i instalirali.

5 Ukoliko su vam ikone previše male u odnosu na one koje su na iOS-u, pristupite “Izgled” kategoriji i deaktivirajte opciju “Normalizuj veličinu ikonica”.

Postavljanje pozadine

Apple, kao i svi drugi proizvođači telefona, ima svoje prepoznatljive pozadine. U suštini, i nije vam potrebno uputstvo za postavljanje pozadine. To i sami znate. Ono u čemu ćemo vam mi pomoći je da pronađete pozadinu i aktivirate efekat pomjeranja pozadine, budući da Apple telefoni imaju to. Evo šta treba da uradite:

1 Prvo treba da preuzmete iOS 10 pozadine sa sljedećeg LINKA.

 

2 Zatim ih pretražite i postavite pozadinu koja vam se naviše dopada.

 

3 Pristupite podešavanjima Nova Launcher-a dodirom na ikonicu “Postavke Nova Launcher-a”.

 

4 Dodirnite na kategoriju “Radna površina”.

 

5 Zatim dodirnite na opciju “Pomjeranje pozadine” i “Uključeno”.

 

Kako podesiti brza podešavanja koje ima iOS ima

Bez brzih podešavanja koje nudi čuveni “Control Center”, transformacija Android-a ne bi bila kompletna. Srećom po mnoge, ovo nije veliki problem.

Rješenje leži u aplikaciji “Control Center” koja se može preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

Dopisivanje

Na Android platformi ne postoji iMessage. Apple jednostavno ne želi da se potrudi da svoju iMessage platformu lansira i za ostale uređaje koji nisu iOS… Ali to ne znači da vi ne možete da imate sličnu SMS aplikaciju koja takođe ima cool opcije i funkcije!

Mi bismo iz mase izvukli Google Messanger aplikaciju jer je ona u posljednje vrijeme dobila mnogo nekih opcija i funkcija.

Zaključani ekran

Ako vam se dopadaju iPhone telefoni, onda vam se sigurno dopada i njihov zaključani ekran. On je stvarno lijepo dizajniran. Najbolje rješenje za ovo je aplikacija “Passcode Lock Screen” koja ima preko milion preuzimanja! Savjetujemo da svoj Android telefon i njegov zaključani ekran transformišete upravo ovom aplikacijom. Možete je preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno na ovom LINKU.

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta