Kako bez kabla prebaciti fajlove sa telefona na kompjuter

Kako bez kabla prebaciti fajlove sa telefona na kampjuter? U ovom slučaju donosimo uputstvo za prebacivanje na Windows računar putem WiFi konekcije.

Ukoliko ne želite da koristiti Google Cloud aplikacije kao što su Google Drive, Google +, Google Photos i slično to ne znači da ne postoji drugi način da prebacite sve fajlove a najčešće slike i video zapise sa telefona na kompjuter. Ukoliko ne želite da skladištite fajlove na više mjesta onda je prebacivanje putem WiFi konekcije prava stvar.

Kako bez kabla prebaciti fajlove sa telefona na kompjuter

Da biste mogli obaviti ovaj proces, potrebno je da uradite sljedeće:

1 Preuzmite WebSharing aplikaciju WebSharing Lite

 

2 Čim instalirate aplikaciju, pokrenite je. Na početnoj stranici ćete imati IP adresu poput ove “http://192 .168.XXX” koja sadrži lozinku sa pet karaktera.

3 Na kompjuteru, u okviru nekog internet preglednika (Firefox, Chrome, IE), otvorite prozor i unesite datu IP adresu. Kada se IP adresa učita unesite lozinku koju možete vidjeti na vašem telefonu.Kako bez kabla prebaciti fajlove

4 Zatim kliknite na “Continue” i prikazaće vam se korisnički izgled koji podsjeća na uređivač datoteka (File Manager).Kako bez kabla prebaciti fajlove

5 Sve što se od datoteka može pronaći na telefonu biće vam dostupno za preuzimanje preko kompjutera uz pomoć WebSharing aplikacije. Možete sačuvati sve odjednom ili pojedinačno folder po folder odnosno fajl po fajl.

Na samom vrhu WebShare aplikacije koju koristite preko internet preglednika imate informacije o telefonu: status baterije, iskorištena memorija, WiFi signal i status trenutnog korišćenja procesora.

VIDEO:

 

Izvor: Pametnitelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta