Najbolje Android aplikacije za crtanje

Evo koje su to najbolje Android aplikacije za crtanje ili slikanje. Predstavljamo vam i neke aplikacije koje su same po sebi specifične za određeni stil crtanja. Tu su i aplikacije koje vas uče da crtate ili da animirate vaš crtež…

Najbolje Android aplikacije za crtanjeAndroid aplikacije za crtanje

Adobe Illustrator Draw i Photoshop Sketch

Illustrator Draw i Photoshop Sketch su dvije različite aplikacije koje nam dolaze iz dobro poznate kompanije Adobe. One nam omogućavaju da kreiramo crteže koristeći više slojeva, razne vrhove olovki tj. unosa i još mnogo toga. Moguće je zumirati crtež do 64x što je itekako korisno prilikom detaljnog crtanja. Gotov crtež je moguće sačuvati za dalje dijeljenje ili za doradu u nekom drugom Adobe programu. Uvijek možete koristiti dizajn iz Adobe Capture CC aplikacije kako bi kreirali napredniji crtež. Ono što je prednost Adobe aplikacija je to što su odlično sinhronizovane za rad. Za one koji žele napredne mobilne alatke koje će koristiti u kobinaciji sa desktop alatkama, onda je ovo pravi izbor.

Preuzmite Illustrator Draw OVDJE i Photoshop Sketch OVDJE.

Dotpict

Ovde imamo jednu unikatnu aplikaciju za crtanje. Ona vam omogućava da kreirate kockaste crteže uz pomoć mreže koja se prikazuje na ekranu. Jednostavnim uspunjavanjem praznih kocki određenim bojama kreira se zanimljiv “pixel” crtež. Inače, aplikacija je krajnje jednostavna te sadrži nekoliko osnovnih alatki i funkcija. Dakle, na raspolaganju su vam funkcije za vraćanje korak unazad ili unaprijed, zatim automatsko čuvanje i mogućnost čuvanaj crteža u JPEG formatu.

Preuzmite Dotpict OVDJE

Ibis Paint

Ibis Paint je aplikacija za crtanje sa brojnim zanimljivim funkcijama. Za početak, Ibis Paint ima preko 140 različitih unosa tj. olovki. Ono što nam se posebno dopada kod ove aplikacije je mogućnost snimanja unosa – crtanja. Takođe, podržava crtanje u slojevima pa tako za Ibis Paint možemo reći da spada u naprednije aplikacije za crtanje. Čak ima i posebne funkcije za određene vrste crtanja kao što su “magna”.

Preuzmite Ibis Paint OVDJE

Learn How To Draw

Ako ste voljni da naučite da crtate, onda je ovo aplikacija koju tražite. Aplikacija uključuje razna uputstva za crtanje, počevši od najosnovnijih savjeta pa sve do nekih naprednijih koje možete dobiti isključivo od vrhusnkih umjetnika. Aplikacija je kreirana u saradnji sa veoma poznatim tvorcem stripova Will Sliney što ćete prema uputstvima i primjetiti budući da stil crtanja vuče ka stripu. Ono što je super kod ove aplikacije je da nova uputstva često dodavana. Takođe, za jednu aplikaciju ovog tipa, cijena za određena uputstva uopšte nije visoka. Besplatan je za preuzimanje, ali se kasnije plaćaju određena uputstva.

Preuzmite Learn How To Draw OVDJE

MediBang Paint

MediBang Paint je jedna od najboljih potpuno besplatnih aplikacija za crtanje ili slikanje. Tvorci ove aplikacije se diče time da ih ima na bilo kojoj platformi, uključujući Mac i Windows. Pored brojnih funkcija za crtanje, tu je i besplatno čuvanje radova na oblaku. Ovo je bitno jer vrlo lako možete da nastavite svoje radove na nekom drugom uređaju. Tu su brojni dodaci koje možete korisiti, veliki broj olovki, razne alatke i još mnogo toga, a što je najbitnije, sve je besplatno!

Preuzmite MediBang Paint OVDJE

PaperOne

Ovo je jedna od rijetkih aplikacija koja pokušava da simulira uživo iskustvo crtanja, koliko god je tako nešto moguće. Što funkcija tiče, na raspolaganju su osnovne olovke, četkice i slično, kao i ostale osnovne alatke koje obično dolaze uz aplikacije za crtanje. Bez problema možete učitati fotografiju i prema njoj kreirati crtež što je odlično za one koji tek počinju da se bave crtanjem. Ovo je možda prva aplikacija koju bi amateri i početnici trebalo da probaju. Besplatna je za preuzimanje, a određene funkcije je potrebno platiti.

Preuzmite PaperOne OVDJE

Sketckbook By Autodesk

Za ovu aplikaciju su svi čuli, zar ne? Razlog tome je njena prisutnost već poduže vrijeme, ali i funkcionalnost naravno. Mnogi umjetnici su se kalili na ovoj aplikaciji, a to su uspjeli zahvaljujući velikom paketu alatki koje dolaze uz besplatnu verziju aplikacije. Na raspolaganju su vam deset setova olovki koje je moguće prilagoditi, tu su mogućnost crtanja sa tri sloja, šest režima stapanja, 250% zuma i simuliran efekat pritiska olovke. Oni koji plate “Pro” licencu dobijaju 100 setova olovki, više slojeva, više režima stapanja, kao i brojne druge opcije. U pitanju je veoma moćna aplikacija koja je napravljena za ozbiljne umjetnike te je možda malo skuplja u odnosu na ostale.

Preuzmite SketckBook By Autodesk OVDJE

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta