M755 Kids je pametni tablet za djecu

Tablet za djecu napravljen je tako da izdrži padove, udarce, pa čak i žvakanje, a cijena mu je vrlo prihvatljiva.

Današnja djeca provode mnogo vremena uz crtane filmove, igrice ili YouTube. Djeca brzo nauče da koriste uređaje osjetljive na dodir te se brzo i vežu za iste. Međutim, da li je pametno ostaviti djetetu tablet koji roditelji koriste za posao ili zabavu?

Srećom, postoji tablet koji je napravljen baš za djecu do 7 godina. Njegov dizajn je takav da će se djeci itekako dopasti. Izdržljiv je i košta svega oko 40€.

Niko od roditelja ne želi da dijete provodi mnogo vremena uz tablet, međutim,tablet djeci može pomoći pri razvoju. Mnogo je pametnih crtanih na YouTube-u, kao i interaktivnih igrica na Google Play prodavnici koje su dobre za podsticanje razvoja inteligencije djeteta.

Pametni tablet za djecu

M755 Kids tablet pokreće Android 5.1. Ima ekran rezolucije 1024×600 piksela, dijagonale 7 inča te ga je lako spakovati i ponijeti sa sobom. Posjeduje 8 GB interne memorije koja može biti proširena putem MicroSD kartice do 32 GB. Što se RAM-a tiče, M775 Kids tablet ima 512 MB što je dovoljno za potrebe djeteta starosti do 7 godina. Ima kamere naprijed i nazad, a njihova rezolucija je 0.3 MP. Baterija može izdržati do 3h korištenja igrica, a sam dizajn tableta je takođe prilagođen djeci.

 

Izvor: pametnitelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta