Koje su najbolje alarm aplikacije za Android

Koje su to najbolje alarm aplikacije za telefone koje će vas sigurno probuditi u željeno vrijeme, ma koliko god vi bili teška spavalica!

Koje su najbolje alarm aplikacije za Android

Nekom je potrebno vrlo malo da bi se probudio, a nekome je potrebna velika buka. Obično ljudi pribjegavaju svojim telefonima kada treba ujutru da se probude za posao i koriste onu standardnu alarm aplikaciju. Međutim, te aplikacije vrlo lako mogu da se isključe, a u slučaju teških spavalica, lako ih je isključiti “nesvjesno”!

Alarmy

Zašto nam se dopada Alarmy i zašto smatramo da će vas ova aplikacija sigurno probuditi i rasaniti? Pa, zbog toga što se neće isključiti sem ukoliko ne okinete fotografiju recimo svoje kuhinje ili omiljene šolje iz koje pijete kafu. Super zar ne!

alarm aplikacijeA ako ne pijete kafu, onda znate da sabirate. Je l` tako? U tom slučaju možete postaviti Alarmy da se isključi samo ukolliko riješite matematički zadatak. A dok spavate ne možete nesvjesno riješiti matematički zadatak tako da je ovo super način da se probudite i na kraju krajeva, da budete sigurni da ćete se probuditi.

Aplikacija je besplatna na Google Play prodavnici, a možete je preuzeti direktno – Preuzmite Alarmy

ShakeIt Alarm

Ako alarm koji nije tako komplikovan za postavljanje, a pritom nije toliko ekstreman za isključivanje, onda je ShakeIt Alaram možda idealno rješenje. Sam naslov može da nagovijesti način na koji se alarm isključuje. Dakle, kada alarm zazvoni, dovoljno je da u određenom intervalu protresete telefon i on će biti isključen.

alarm aplikacijeZa razliku od dodira na jedan taster, “mućkanje” telefona na recimo pola minuta je svakako operacija koja može rasaniti spavalicu! Takođe, postoji i opcija isključivanja alarma vrištanjem. Može misliti kako jutarnje buđenje izgleda u tom slučaju? A još ako dijelite krevet sa nekim

Aplikacija je besplatna, a možete je preuzeti ovdje – Preuzmite Shake-It Alarm

Walk Me Up

Ako ste u “fazonu”, budim se, perem zube, oblačim se i palim, onda je alarm Walk Me Up najbolji izbor za vas. On vas uslovljava da hodate kako bi isključili alarm.

alarm aplikacijeAko ste spavalica, teško se budite, ali kada se probudite, u roku od 5 minuta izlazite iz stana, ovo je aplikacija za vas.  Dakle, probudi vas alarm, zvoni svo vrijeme dok ne krenete i tako vas drži budnim. Pokrenete se i on se sam isključi, bez bilo kakvog diranja…”

Zanimljivo je to da je naziv aplikacije “Walk Me Up” što je u suštini slično “Wake Me Up” naslovu koji je nekako logičniji za alarm aplikaciju. Ali, kada se u obzir uzme to da je šetnja jedini način da se isključi alarm, naslov je sasvim prikladan.

Aplikaciju možete preuzeti na ovom linku – Preuzmi Walk me up

I Cant Wake Up

Ovo je aplikacija koja ima poprilično prost korisnički izgled. Međutim, nemojte da vas to zavara i da zbog toga pomislite da se radi o nekoj prosječnoj aplikaciji. I Cant Wake Up ima najviše opcija koje korisnicima mogu otežati “slučajno” isključivanje alarma.alarm aplikacije

Tu su zadaci u vidu matematičkih jednačina, memorijske igre, korištenje barkoda, mućkanje telefona i još mnogi drugi. Pored svih ovih zadataka teško ćete uspijeti da se uspavate.

Aplikaciju možete preuzeti ovdje –  Preuzmi I Cant Wake Up

Snap Me Up

Sigurno ste čuli za one alarm aplikacije koje se mogu isključiti okidanjem selfie fotografije. One su super, ali rijetko koja od njih detektuje lice. Snap Me Up je jedna od takvih aplikacija koja od vas traži da okinete selfie fotografije kako bi isključili alaram. Ali, ne možete napraviti bilo kakvu selfie fotografiju. Potrebno je da položaj vaše glave bude prirodan za jednu budnu osobu, kao i to da vaše oči budu otvorene. U suprotnom, alarm će i dalje zvoniti.

alarm aplikacijeSuper je to što se sve okinute fotografije čuvaju. Kasnije, kada se rasanite skroz je zabavno pogledati ih ili ih podijeliti na društvenim mrežama.

Aplikacija možete preuzeti na ovom linku –  Preuzmite Snap Me Up

 

Izvor: Pametnitelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta