Kako vratiti izbrisane slike na Androidu

Kako vratiti izbrisane slike koje nam ponekad zatrebaju i nakon što smo ih očistili iz svojih fotogalerija. Donosimo nekoliko načina na koje ih možemo vratiti među datoteke Android pametnih telefona.

Kako vratiti izbrisane slike na AndroiduKako vratiti izbrisane slike na Androidu

Vraćanje fotografija sa SD kartice

Ukoliko slike više nisu na vidljivim mjestima u vašem smartphoneu, postoji mogućnost da ste ih ranije spremili na SD karticu. Iako ih više ne možete otvoriti u telefonu, lako ćete uspjeti putem PC-ja. Povežite karticu s računalom te, koristeći poseban softver, vratite fotografije u memoriju uređaja. Što se samog programa tiče, Google prvo ‘izbacuje’ aplikaciju EaseUS MobiSaver for Android, koja će riješiti problem i fajlove smjestiti natrag u mobitel.

Prikazana aplikacija, kao i sve ostale, besplatne su

Možda su slike u oblaku

Ako kartica nije pomogla, postoji mogućnost da se fotografije nalaze u oblaku. Zbog sigurnosne kopije, fotke se automatski tamo spremaju ukoliko ste uključili takvu opciju, i lako ćete do njih doći prijavom u aplikaciju Google fotografije i jednostavnim downloadom dokumenata.Kako vratiti izbrisane slike na Androidu

Alati za povratak fotografija

Već spomenuti EaseUS nudi još jedan softver za vraćanje slika pod nazivom Data Recovery Wizard. Memorijsku karticu mobitela putem čitača kartica ili utora za SD karticu spojite s PC-jem, te zatim pokrenite čarobnjak za oporavak podataka. Nakon pokretanja programa, vidjet ćete dijelove uređaja iz kojih je moguće vratiti fotografije, odnosno podatke opširno. Odaberite memorijsku karticu i opciju Skeniraj. Aplikacija će skenirati sve raspložive datoteke, a na smartphone možete vratiti do 2 GB podataka.

Data Recovery Wizard

Postoji još nekoliko alata, poput DiskDigger Photo Recoveryja, kojim se možete poslužiti u slučaju da navedeni primjeri nisu pomogli. Kako se problem nestanka slika ne bi ponovio, najbolji je savjet da fotografije čuvate na sigurnom mjestu. To mogu biti spomenuti oblak ili SD kartica, pa i računalo na koje lako možete preseliti svoje dokumente bez straha od brisanja.

Najnovije

Popularno

Više savjeta