Kako otključati telefon zaštićen PIN-om, šifrom ili patternom?

Kako otključati telefon u slučaju da ste postavili PIN, šifru ili pattern sigurnosnu provjeru na njega, te zaboravili navedene sigurnosne podatke. Ne morate da telefon u recovery-u vraćate na fabričke postavke, već je dovoljno da primjenite jedan trik.

Svako ponekad zaboravi šifru, bilo za neki nalog ili telefon. Nemojte se čuditi onima koji zaborave PIN, pattern ili lozinku za svoj telefon ali nemojte ni gubiti nadu.

Kako otključati telefon zaštićen PIN-om, šifrom ili patternom?

Kako otključati telefon zaštićen PIN-om, šifrom ili patternomPrvo što pada na pamet je jednostavni “Wipe” iz recovery-a. To je svakako tačno. Međutim, tada se svi podaci brišu i to nije baš pogodno u svim situacijama. Postoji jedan trik koji nekima prolazi.

Nećemo da tvrdimo da će svi koji pokušaju i uspjeti da otključaju telefon, koji je prethodno zaključan zaboravljenom šifrom, ali veliki broj korisnika hoće. Moramo odmah da napomenemo da ovo neće pomoći onima koji žele nekome da “provale” u telefon. Neće im pomoći jer ova procedura zahtjeva neke korake koje samo vlasnik telefona može da odradi.

Prije nego što se upustite u proceduru, potrebno je da se uverite da je:

  • vaš telefon povezan na internet zato što će Google morati da komunicira sa njim.
  • vaš telefon prethodno bio podešen tako da korisnik može bežično da zaključa telefon, pronađe ga ili aktivira zvono. Tačnije da je “Android Device Manager” opcija uključena.

Generalno, svaki Android korisnik bi trebalo da aktivira opciju “Android Device Manager” baš zbog ovakvih situacija, ali primarno kako bi mogli da pronađu svoj uređaj ukoliko ga izgube. Dakle, ovi preduslovi koje smo gore napomenuli moraju biti ispunjeni kako bi nastavili dalje. Ako jesu, pratite sljedeće korake:

1. Pokrenite internet preglednik na vašem računaru i pristupite adresi www.google.com/android/devicemanager. Da biste pristupili ovoj stranici, neophodno je da se prijavite na Google nalog koji koristite na zaključanom telefonu.

2. Kada pristupite Google stranici koja prikazuje mapu i informacije o uređajima koju su registrovani, jednostavno kliknite na taster “Lock”, koji se nalazi u okviru plutajućeg status panela u lijevom uglu stranice.

3. Nakon klika na taster “Lock”, Google će od vas zatražiti da unesete novu šifru koja će vam kasnije poslužiti kako bi otključali telefon kada ga navodno pronađete. Unesite šifru koja vama odgovara.

4. Google će potom locirati vaš uređaj, zaključati ga, postaviti šifru koju ste upravo unijeli i obavijestiti vas o tome u okviru plutajućeg status panela.

5. Sada, šifru koju ste upravo postavili, unesite u svoj telefon i on će biti otključan, bez obzira na to što ste ranije postavili totalno drugu šifru, PIN ili pattern.

6. Kada otključate telefon bićete u mogućnosti da koristite telefon sasvim normalno, bez bilo kakvih ograničenja.

Ovo uputstvo je namenjeno isključivo onima koji zaborave šifru, PIN ili pattern, a ranije su podesili “Android Device Manager” opciju. Više o tome, kako pronaći telefon pomoću “Android Device Manager” opcije, čemu ona sve služi i kako je koristiti, pročitajte na priloženom linku:

Kako locirati Android uređaj

Izvor: PametniTeleforni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta