Aplikacije za video montažu na telefonu

Aplikacije za video montažu koje vam mogu pomoći da brzo skratite, sastavite ili pak montirate neki svoj video snimak na pametnom telefonu ili tabletu.

Tri aplikacije koje predstavljamo stvarno posjeduju ono najbitnije za brzo uređivanje i montažu vidoe snimaka na pametnim telefonima ili tablet računarima. Shodno tome, smatramo da su najbolje i da treba da ih probate.

Aplikacije za video montažu na telefonu

KineMaster

Jedna od aplikacija koja posjeduje skoro sve opcije i funkcije koje će vam ikada zatrebati! Možete je preuzeti sa Google Play prodavnice, a ne sa interneta i nekog sumnjivog sajta. Pomoću KineMaster aplikacije možete da kreirate video ali i foto montaže koje će na kraju izgledati skoro pa profesionalno.

KineMaster vam omogućava da kreirate projekat koristeći video zapise sa memorije telefona. Kasnije, pomoću brojnih funkcija za uređivanje možete rasporediti, izrezati, spojiti, uveličati ili smanjiti snimke. Svi koji žele aplikaciju naprednih opcija, onda je bi trbalo da oprate pažnju na KineMaster.

Aplikacija posjeduje veliku bazu efekata i prelaza, a kao i svi programi za montažu, dostupan vam je i “timeline” za montiranje zvuka. Bez problema možete dodati tekst koji se prikazuje pomjerajući se preko ekrana.

Nemojte se uplašiti ukoliko vam sve ovo zvuči komplikovano. KineMaster ima intuitivni korisnički izgled koji ćete sigurno brzo shvatiti. Ukoliko ste koristili bilo koji program za uređivanje i montažu video snimaka na računaru, onda će vam KineMaster biti savršeno rješenje!

PowerDirector Video Editing

Ovu aplikaciju je razvio čuveni Cyberlink studio. Ako vam ovaj naziv nije poznat možda će vam biti lakše da se sjetite njihovog najpoznatijeg prozivoda “PowerDVD” za Windows računare.

Poput KineMaster aplikacije, PowerDirector takođe sadrži tri trake unutar koje se pakuju video snimci, audio i titlovi. Inače, cjelokupni korisnički izgled ne odstupa od standarda te ne vjerujemo da se nećete snaći.

Na raspolaganju su pojedini efekti i prelazi koje možete iskoristiti prilikom montiranja videa. Naravno, ostale alatke su tu, kao mogućnost skraćivanja videa, preuveličavanje i slično. Rezolucija u kojoj možete sačuvati vaš rad je 720p.

Za razliku od KineMaster, PowerDirector je malo komplikovaniji za korištenje, te će vam biti potrebno malo više vremena da savladate sve opcije.

VivaVideo

Pomoću ove aplikacije ste u mogućnosti da uređujete svoje video snimke na jedan zanimljiv način. VivaVideo je pun pogodak. Razlog tome je što olako možete da kreirate zanimljive video snimak od fotografija ili kombinacijom sminaka i fotografija, kako je vama volja. Što je najbitnije, VivaVideo automatski za vas kreira ritam i animaciju. Naravno, u mogućnosti ste sami da kontrolišete montiranje i uredite finese, dodate možda neki efekat ili stiker.

No, ako uporedimo VivaVideo sa ostale dvije aplikacija, moramo priznati da ona ima manje funkcija te je samim tim ograničena kada je detaljno uređivanje i montaža u pitanju. Sa druge strane, nedostatak tih opcija i režim automatskog kreiranja videa sa efektima i pozadinskom muzikom su VivaVideo aplikaciji stvorili uslove da ima nevjerovatno jednostavak korisnički izgled. Veoma je lako koristiti VivaVideo aplikaciju. Sve što treba da uradite je da odaberete fotografije i snimke, da odaberete temu, možda neki stiker i da pustite da aplikacija odradi svoje.

Izvor: Pametniteleforni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta