Android igrice koje možete igrati bez interneta

Ovo su neke najbolje offline Android igrice  koje ne zahtijevaju internetsku vezu. Savršene su za duga putovanja i za gubljenje vremena kada ste odsutni od kuće. Evo naše liste za najbolje offline igre za Android u svim glavnim žanrovima.

Android igrice koje možete igrati bez interneta

Alto's Odyssey

Na prvi pogled, ovo izgleda kao samo još jedan beskonačni trkač. Ali igrajte Alto's Odyssey neko vrijeme i shvatit ćete da postoji nešto u tome zbog čega je nemoguće odbacitiovu igricu.

Možda je u pitanju grafika i muzika. Beskonačni trkači su obično izbezumljeni, ali ova igra odbacuje trend i čini je umirujućim i opuštajućim iskustvom. Naći ćete se kako se opuštate dok klizite niz pješčane dine, skačete da skupite bodove, izbjegavate prepreke i izvodite preokrete unazad i dvostruke preokreta za stilske bonuse.

Alto's Odyssey ne donosi ništa novo u svijet trkača, ali je ipak vrlo zabavna igrica. Zato je to jedna od najboljih besplatnih offline igara za Android.

Preuzmi Alto's Odyssey

Really Bad Chess

Zaboravite na klasičnu verziju šaha na koju ste navikli. U ovoj igri, dok je šahovska tabla standardna, figure su potpuno nasumične. Možete početi sa tri dame i jednim pješakom, dok kompjuter može imati seriju od šest topova. To vas tjera da odbacite sve što znate o šahu i razmišljate van okvira. Kako podižete svoj rang, nivo AI ostaje isti, ali dobija bolje komade za početak.

Preuzmi Really Bad Chess

Mazes & More

Rješavanje labirinta je teško zbog njegove jednostavnosti. Na primjer, u načinu rada Darkness, možete vidjeti labirint na početku. Ali onda se sve zamrači osim malog reflektora na tebi, i moraš se probiti do izlaza. Isprobajte druge načine rada kao što je ledeni pod, gdje na kraju klizite ispred mjesta na koje ste željeli ići itd.

U slučaju da želite jednostavnu staru igru rješavanja labirinta, uvijek postoji klasični način rada. Svaki način rada ima dosta nivoa za zabavu dok se vaša internet veza ponovo ne vrati.

Preuzmi Mazes & More

Once Upon a Tower

Once Upon a Tower preokreće mnogo elemenata igre naopako. Umjesto da princ spašava princezu iz kule, princ je mrtav, a princeza udara maljem po kundacima kako bi pobjegla od zmaja. I umjesto da se popne na toranj, ona kopa dolje.

Na svom putu morat će se boriti protiv čudovišta svih vrsta, od ogra do pauka koji se mogu penjati uz zidove. Zatim tu su zamke koje izviru niotkuda. Ako to nije bilo dovoljno, ona mora biti brza, inače će zmaj sve uništiti svojim vatrenim dahom. Ne zaboravite na drugog neprijatelja: samu gravitaciju.

Sakupljajte novčiće i pojačanja kada možete; trebat će vam da prođete nivoe da pobjegnete iz tornja.

Preuzmi Once Upon a Tower

Quizoid

Quizoid se odnosi na izazivanje sebe, a ne nekog drugog. Kao i druge takve aplikacije, Quizoid postavlja pitanje s više odgovora, a vi morate odabrati pravi. Ali pošto ste vi protiv kompjutera, postoji još nekoliko načina igre. Na primjer, možete igrati 20 pitanja na računaru ili možete igrati rundu s vremenskim zadacima da odgovorite na što više.

Quizoid se može pohvaliti sa preko 7.000 trivijalnih pitanja u 17 kategorija kao što su zabava, sport, nauka, politika, istorija i još mnogo toga. Nažalost, kvizovi zasnovani na kategorijama dostupni su samo u plaćenom profesionalnom paketu.

Preuzmi Quizoid

Tank Hero: Laser Wars

Tank Hero: Laser Wars se ne pojavljuje u uobičajenim kolekcijama “offline igrica”, iako je među najboljim offline igrama koje ćete pronaći na Google Play-u.

Na svakom nivou morate uništiti sve ostale tenkove na mapi. Pucač odozgo nadole omogućava vam da kontrolišete svoj tenk pomoću virtuelnog džojstika, dok možete da dodirnete bilo gde na ekranu da biste pucali.

Naravno, to nije tako jednostavno. Kako napredujete, pronaći ćete različite vrste tenkova, pojačanja i đavolske labirinte koji vaš zadatak čine izazovnim. Ali zapamtite, laseri se odbijaju od zidova, pa iskoristite to u svoju korist.

Preuzmi Tank Hero: Laser Wars

Sudoku

Play Store je do vrha ispunjen Sudoku igrama, a mnoge od njih rade i van mreže. Fasorov Sudoku nije objektivno superioran; samo nam se najviše sviđa i savršeno radi.

Ovaj Sudoku radi osnove ispravno, što je sve što ponekad želite. Postoje četiri nivoa vještina i tajmer za testiranje koliko brzo možete završiti svaku vrstu. Možete provjeriti da li ste do sada sve ispravno riješili bilo kada, ali opet, za to postoji kazna. Te vremenske kazne se zbrajaju, uništavajući vaš ukupni rezultat. A kada se ponovo povežete na internet, to će vidjeti vaši prijatelji.

Preuzmi Sudoku

Smash Hit

Smash Hit je bila jedna od najzaraznijih igara u 2014. godini, i još uvijek vrijedi kao zagarantovano dobar provod.

Igra se iz perspektive prvog lica i zahtijeva od vas da bacate čelične kugle na staklene predmete kako biste ih razbili u komade. Izgradnja lanca uspješnih pogodaka i vađenje svih čaša daje vam bonuse, poput povećanja broja čeličnih kuglica koje istovremeno lansirate.

Cijelo vrijeme se polako krećete naprijed kroz nivoe, a tempo se povećava kako napredujete. Pobrinite se da vas ne udari stakleni predmet i pobijedit ćete igru za kratko vrijeme. Ali nije tako lako kao što se čini.

Preuzmi Smash Hit

Traffic Rider

Traffic Rider je igrica gdje trebate ići sve brže da biste stigli do cilja bez sudara. Ali režim misije  zapravo čini malo zabavnijim igiricu od ostalih sličnih jer se možete utrkivati s određenim ciljevima umjesto da samo bezumno zumirate.

Možete se čak odlučiti i za druge načine poput hronometara ili jednostavnog beskonačne vožnje.  Ako nemate 100 MB prostora za pohranu za Traffic Rider, isprobajte raniji naslov programera iste igre, Traffic Racer. I prilično je dobar…

Preuzmi Traffic Rider

Najbolje igre iz Google Play prodavnice u 2018.

Preporučujemo i ove Android igrice:

Major Mayhem

Shadow Fight 2

Shadow Blade Zero

Crossy Road

Lazors

Asphalt Nitro

Plants vs. Zombies 2

Pixel Dungeon

Flick Soccer

Sea Battle 2

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta