Naslovnica Telefoni Android Android aplikacije koje trebate imati

Android aplikacije koje trebate imati

0
946

Android aplikacije su programčići uz pomoć kojih vaš telefon postaje još pametniji, a tablet postaje više od šarene igračke. Ustvari to su digitalni alati napravljeni da izvrše određen posao. Postoji bezbroj lista koje preporučuju najbolje aplikacije, ali opet je teško izdvojiti one koje se stvarno isplati koristiti. Odlučili smo da izdvojimo neke aplikacije koje će vam olakšati svakodnevni život i omogućiti da slobodno vrijeme provedeno na pametnom telefonu bude kvalitetno i zabavno.

Android aplikacije koje trebate imati

TUNEIN RADIO

tunein radioOva aplikacija će vaš uređaj pretvoriti u radio, a možete izabrati bilo koju stanicu na planeti. Za slušanje je potrebno koristiti internet pa budite pažljivi ukoliko imate ograničen broj podataka za prenos. TuneIn Radio možete preuzeti OVDJE.

1PASSWORD

1passwordAko imate puno različitih računa i lozinki, ova aplikacija je idealna jer nijednu ne morate da zapamtite. 1Password je jedna vrsta online sefa u kojem se čuvaju sve lozinke i detalji o vašim računima. Sa njom možete i da napravite nove šifre za sve vaše naloge.

1Password možete preuzeti OVDJE.

SHAZAM

shazamSigurno vam se nekada dogodilo da se nalazite  u kafiću ili klubu, a ne možete da se sjetite naziva pjesme koju slušate. Shazam donosi rješenje i za to. Pokrenite aplikaciju i za samo par sekundi saznaćete naziv pjesme, izvođača i albuma na kojoj se ona nalazi. Shazam preuzmite OVDJE.

SCHEDULE PLANNER

PLANNERPored klasičnih stavki, poput planiranja mjesečnih i godišnjih obaveza na kalendaru i postavljanja alarma koji vas upozorava kada se približavaju rokovi, posebna zanimljivost je odabir različitih grafikona koji vam mogu tačno pokazati kakav vam je napredak i koliko vam je radnih obaveza preostalo. Ovu aplikaciju preuzmite OVDJE.

TOMI FILE MANAGER

TOMIAutomatskim sortiranjem datoteka kao i skrivenim putanjama do njih se gubi dosta na kontroli. Tomi File Manager je aplikacija koja nudi nekoliko različitih načina pristupu i organizaciji datoteka na vašem uređaju. Aplikacija ne zahtjeva nikakva komplikovana podešavanja, dovoljno je samo da je instalirate i spremna je za korištenje. Tomi file manager preuzmite OVDJE.

CHECKY

CheckyChecky je aplikacija koja vam govori koliko ste opsjednuti provjeravanjem vašeg telefona. Zadatak ove aplikacije je da prati koliko ste puta otključali vaš uređaj, kako biste provjerili ima li nečeg vama bitnog. Na kraju dana sumiranjem dnevnih podataka dobijate konačan rezultat, koji će vas zasigurno iznenaditi.

Aplikaciju preuzmite OVDJE.

 

SHUFFLE MY LIFE

shuffleOvo je odlična aplikacija ukoliko se osjećate zaglavljeno u svakodnevnoj rutini, bez previše spontanih aktivnosti.  Shuffle My Life  predlaže šta biste mogli tog dana raditi. Ne trebate previše razmišljati niti previše raditi. Jednostavno samo odlučite želite li prihvatiti prijedlog ili ne. Aplikaciju preuzmite OVDJE.

GOOGLE PHOTOS

google photosGoogle Photos je aplikacija koja nudi neograničeni prostor za pohranjivanje videa i fotografija i to besplatno uz neka ograničenja. Photos nudi opcije automatskog backupa, dijeljenja i editiranja i spada među bolje i moćnije alate za organizovanje  koji su trenutno dostupni. Ovu aplikaciju možete preuzeti OVDJE.