Kako vidjeti sve uređaje spojene na WiFi mrežu

Administracija vašeg WiFi routera  će vam pokazati mnogo informacija o samoj WiFi mreži. Tu možete promijeniti lozinku, blokirati pristup određenim stranicama/domenama, birati preko kojeg se kanala spajate i još mnogo toga. Postoji opcija i kako vidjeti sve uređaje spojene na WiFi mrežu preko routera.

Kako vidjeti sve uređaje spojene na WiFi mrežu

Da biste pristupili administraciji routera, najčešće morate koristiti desktop kompjuter, ali uz aplikaciju Home Wifi Alert – Wifi Analyzer to možete učiniti mnogo brže i to preko pametnog telefona ili tableta.

Aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje i pomoću nje možete vidjeti sve uređaje spojene na vaš router, kao i uraditi ping da biste vidjeli detaljnije informacije o određenom uređaju.

Home Wifi Alert – Wifi Analyzerhome-wifi-alert-wifi-analyzer

Nakon što aplikaciju nađete na Google Play storeu ili App Playu, zavisno od platforme koju koristite, instalirajte je i kliknite na dugme Scan da biste skenirali mrežu. Aplikacija će izlistati sve uređaje trenutno spojene na mrežu. Također moći ćete vidjeti koji su uređaji sigurni tj. kojima možete vjerovati, te one koji su nesigurni.

Aplikacija identifikuje uređaje preko njihovog WiFi chipseta tako da nećete moći vidjeti imena Android i Windows uređaja, dok ćete kod iOS uređaja to moći, sa izuzetkom starijih iOS sistema.

Ako prepoznate neki od uređaja spojenih na vašu mrežu, možete mu sami dodijeliti ime, i svaki sljedeći put kada se uređaj pojavi na mreži biće izlistan pod imenom koje ste mu vi dali.

Važno je napomenuti da aplikacija sadrži reklame na skoro svakom prozoru. Ukoliko niste ljubitelj istih, možete kupiti punu verziju aplikacije koja nema reklama.

Najnovije

Popularno

Više savjeta