Kako u galeriji sakriti WhatsApp fotografije

Imate radoznale prijatelje koji vam pregledavaju slike po galeriji? Evo kako da sakrijete WhatsApp fotografije iz galerije!

Preko WhatsApp-a korisnici često razmijenjuju fotografije koje možda nisu za oči bilo koga. Jednostavno ne želite da ostali znaju sa s kim ste razmijenjivali fotografije. Generalno, niko te fotografije neće ni vidjeti ukoliko ih sakrijete kako se nebi našle u galeriji. Dakle, ne morate ih brisati samo ih jednostavno sakrijte iz galerije.

Da bi ste mogli da započnete proces skrivanja WhatsApp fotografija potreban vam je menadžer datoteka. Ukoliko nemate ni jedan preuzmite ga sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Ako se pitate da li je neophodno da root-ujete svoj telefon, odgovor je ne.

Kako sakriti WhatsApp fotografijeWhatsApp fotografije

1 Pokrenite Menadžer dadoteka koji ste preuzeli, za ovo uputstvo mi ćemo koristiti ES File Explorer.

 

2 Pronađite “WhatsApp” folder. Obično se on nalazi na microSD kartici. Zatim u okviru tog foldera pronađite folder “media”.

 

3 Sljedeće što treba da uradite je da pristupite folderu “WhatsApp Images” i da dodirnete na plus (+) ikonicu u donjem lijevom uglu ekrana. To će vam otvoriti mali prozorčić sa opcijama “file” i “folder”, gde trebate da izaberete “file”.

4 Kreirajte datoteku (eng. file) koja će nositi naziv “.nomedia” i dodirnite na “OK”.

 

Sada se vratite na početni ekran i pokrenite Galeriju. Primjetićete da se u galeriji ne mogu naći fotografije sa WhatsApp-a. Ukoliko se slučajno desi da i dalje možete da vidite fotografije sa WhatsApp-a onda morate da obrišete keš memoriju (eng. cache) kako bi galerija registrovala promjene.

Kako vratiti sve na staro?

Ukoliko ste se predomislili i želite da vam se fotografije sa WhatsApp-a ponovo prikazuju u galeriji onda morate da se vratite u folder “WhatsApp Images” gdje ste kreirali datoteku “.nomedia”. Brisanjem te datoteke vraćate sve na staro. Međutim datoteka neće biti vidljiva zato je neophodno da u ES File Explorer-u aktivirate opciju “Show Hiden Files”. To ćete obaviti dodirom na malu plavu ikonicu u gornjem lijevom uglu i u klizećem meniju prebacite “Show Hiden Files” prekidač na “ON”.

Sada kada je “.nomedia” datoteka vidljiva vratite se u folder “WhatsApp Images” i obrišite pomenutu datoteku “.nomedia”. Ukoliko se u galeriji ne pojave WhatsApp fotografije onda trebate da ponovite brisanje cache memorije.

 

Izvor: Pametnitelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta