Kako importovati spašene passworde u Firefox

Mozilla Firefox koristi svoj manager pod imenom Lockwise koji je zadužen za upravljanje passwordima. Kako importovati spašene passworde u Firefox iz fajla ili drugog browsera.

Kako importovati spašene passworde u Firefox

Firefox omogućava import – uvoz prostupnih podataka iz drugih browsera ali i iz CSV fajla. Ukoliko želite spađene korisničke podatke u Firefoxu koristiti i na drugom računaru ili laptopu, trebate exportovati CSV fajl sa podacima. Kako to učiniti, pogledajte na priloženom uputstvu.

Kako eksportovati spašene passworde u Firefoxu

Kada ste eksportovali passworde u CSV fajl, kopirajte ga na računar na kojem želite uraditi import i pratite sljedeće korake.

1. Otvorite Firefox i kliknite na opcije, ikona sa tri linije ili tkz. burger meni, u gornjem desnom uglu. Na ponuđenom meniju izaberite opciju Logins and Passwords.Kako eksportovati spašene passworde u Firefoxu 1

2. Otvoriće vam se Firefox Lockwise prikaz, sa listom stranica na lijevoj strani. U gornjem desnom uglu kliknite na opcije, ikona sa tri tačkice. Sada ćete imati 2 opcije, zavisno odakle želite uraditi import. Izaberite Import from another browser ako želite importovati iz Chromea, Edgea ili Safarija.U tom slučaju na listi izaberite odgovarajući browser i slijedite daljne korake. Kako importovati spašene passworde u Firefox - opcije

Ukoliko želite importovati spašene passworde u Firefox iz CSV fajla koji ste kreirali ranije, izaberite opciju Import from File.

*Ukoliko navedenu opciju ne vidite na listi, to znači da je onemogućena i da je moramo omogućiti. U Firefoxu upišite sljedeću adresu: about:config, pritisnite Enter i u sljedećem prozoru izaberi Accept the Risk and Continue. Zatim u polje pretrage upišite – kopirajte sljedeće: signon.management.page.fileImport.enabled Prikazaće vam se ispod istoimena opcija vjerovatno sa oznakom false. Desno je ikona Toggle na kojoj ćete prebaciti stanje na true i to je to. Vratite se na korak 2 i sada izaberite Import from file.

3. Izaberite CSV fajl sa vašeg računara i kliknite OK.

Uspješno ste importovali korisnička imena i passworde u Firefox.

Pratite nas i na INSTAGRAMU

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta