Kako da YouTube sam briše historiju pregledavanja

Kako da YouTube sam briše historiju pregledavanja i kako će to zaštititi vašu privatnost na internetu. Evo uputa kako ćete to brisanje automatizirati

Jedan od načina kako možete zaštititi privatnost dok surfate po YouTubeu je brisanje historije pregledavanja. U Googleu su nedavno taj postupak automatizirali, pa više ne morate podsjećati se povremeno to učiniti.

Kako da YouTube sam briše historiju pregledavanja

Kako da YouTube sam briše historiju pregledavanjaKako bi došli do historije pregledavanja otvorite u YouTube-u Activity controls. Do toga ćete doći i ako na početnoj stranici vašeg korisničkog računa pri Googleu kliknete karticu Data & personalizations pa redom YouTube History i Manage activity.

Advertisements


Pod YouTube History ćete naći dvije kućice. Desna će vam pomoći odrediti hoće li i kad vaša historija pregledavanja i pretraživanja biti obrisana. Ako sve dosad niste bili na ovoj stranici, na njoj je vjerojatno aktivna opcija Keeping activity until you delete it manually.

Kliknite ispod toga na poveznicu Choose to delete automatically. Možete Googleu naložiti brisanje vaše historije pregledavanja YouTubea nakon tri mjeseca ili nakon 18 mjeseci.

Odaberite što vam više odgovara i potvrdite odabir. Dobit ćete obavijest ako će nešto biti obrisano odmah (zato što je starije od tri ili 18 mjeseci).

Što ako ne želite uopće pohranjivati historiju pregledavanja? Otvorite stranicu YouTube History i pogledajte kućicu na lijevoj strani. Tamo biste trebali vidjeti je li historija pregledavanja YouTubea uključena ili nije.

Ako ju želite isključiti, kliknite Change settings. Pojavit će se dvije kućice. U jednoj će pisati Include the YouTube videos you watch, a u drugoj Include your searches on YouTube.

Odaberete li prvu obrisat će podatke o video zapisima koje ste pregledali, dok će druga obrisati historiju pretraživanja. Možete, naravno, odabrati i obje.

A što ako se želite riješiti cjelokupne historije pregledavanja odmah sad? Na stranici YouTube History kliknite sličicu s tri točkice na desnoj strani gornje tražilice.

Kliknite poveznicu Delete activity by. Možete odabrati hoćete li obrisati aktivnost tijekom prošlih sat vremena, prošlog dana, sve skupa ili u oviru kojeg ćete zadati. Tu ćete naći i poveznicu na automatsko brisanje koje smo već opisali.

Više o YOUTUBE

 

Izvor: tportal.hr